Update articol:

CNBC: Şefii marilor companii din industria petrolieră nu sunt îngrijoraţi de planul energetic al lui Biden

Sursa Pixabay

Perspectiva unei președinții a lui Joe Biden și cea mai progresivă strategie climatică pe care au încercat-o vreodată SUA nu reprezintă ceva ce ar trebui să îngrijoreze industria energetică, au declarat pentru CNBC directorii de petrol și gaze.

În schimb, ei speră că președintele ales Joe Biden va interacționa direct cu ei, în timp ce își desfăşoară planul energetic.

Biden, care a câștigat alegerile din SUA conform proiecțiilor NBC, a spus anterior că una dintre primele sale acțiuni în calitate de președinte va fi să anuleze decizia președintelui Donald Trump de a retrage din acordul climatic de la Paris, un pact internațional menit să avertizeze periculoasa încălzire a planetei.

Reducerea emisiilor de carbon va avea probabil un rol central atunci când vine vorba de credibilitatea energetică a fostului vicepreședinte.

Democrați precum congresmenul Alexandria Ocasio Cortez fac presiuni pentru ca Biden să ia în considerare sprijinirea New Deal, care ar elimina emisiile de carbon din majoritatea surselor pe parcursul unui deceniu.

În prezent, însă, planul energetic al lui Biden este mai moderat.

„A vorbi despre climă seamănă adesea cu discuţiile despre religie cu unii politicieni. De fapt, ei nu înțeleg foarte mult complexitățile sistemului energetic și asta nu este niciodată foarte satisfăcător ”, a declarat Bob Dudley, fost CEO al BP și președinte al Oil and Gas Climate Initiative (OGCI), un grup umbrelă al unora dintre liderii în producția de petrol și gaze.

„Avem nevoie de factorii de decizie politică și de guvernele din întreaga lume care înțeleg de fapt amestecul de tehnologii, cum vor veni acestea și costul acestor tehnologii”, a mai spus Bob Dudley.

Când a fost întrebat în mod specific dacă a simțit că Biden înțelege acele complexități energetice, Dudley i-a spus lui Steve Sedgwick de la CNBC: „Cred că el înțelege că nu se poate întâmpla totul foarte rapid”.

Dudley a adăugat: „Există unii care doresc să meargă mult mai repede și, ca politician, va trebui să echilibreze ceea ce unii oameni descriu ca„ extrema stângă” cu părțile mai centriste ale partidului său. Cum va face asta? Nu știu”.

Vorbind în cadrul Conferinței virtuale ADIPEC 2020, Dudley a spus că speră că Biden va discuta cu oamenii din industrie despre ceea ce este posibil de făcut.

OGCI este un consorțiu „angajat în acțiuni colective împotriva schimbărilor climatice”. Grupul este format din 12 membri, inclusiv BP, Chevron, CNPC, Eni, ExxonMobil, Occidental Petroleum, Petrobras, Repsol, Saudi Aramco, Royal Dutch Shell și Total, care reprezintă împreună 30% din producția globală de petrol și gaze.

Vicki Hollub, CEO al Occidental Petroleum, a declarat că a încercat să evite știrile în ultima săptămână. „A fost ceva despre care chiar nu vreau să aud prea multe. Vă pot spune că tranziția de la actuala administrație care a fost foarte, foarte susținătoare pentru industrie la domnul Biden, care va deveni președinte în ianuarie, cred că va fi una care va surprinde unii oameni ”, a spus ea la aceeaşi conferinţă.

Unele dintre planurile energetice ale lui Biden pot fi „atenuate” ușor de eșecul democraților de a obține majoritatea în Senat, a spus Hollub, adăugând că se așteaptă ca republicanii să câștige cursa pentru controlul camerei superioare într-un vot secundar din 5 ianuarie în Georgia.

Ea a spus că orice noi reglementări pe care Biden le poate pune în aplicare ar fi probabil „viabile” pentru industrie.

„Revenim la colaborare. Cred că, indiferent cine este în Casa Albă, indiferent de partidul care controlează Senatul și Camera, este cu adevărat imperativ pentru noi ca industrie să colaborăm cu ei, cu autoritățile de reglementare și cu oamenii din societatea noastră ”, a spus ea.

 

 

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/07/2021)

Rezultate teste stress 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (30/07/2021)

Raport Auditor conform art. 92 ind. 3 Legea 24/2017- Sem. I 2021

VRANCART SA (VNC) (30/07/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - Tranzactii raportate in S1 2021