Update articol:

CNIPMMR a lansat aplicaţia “Test IMM”, unde antreprenorii îşi pot spune opinia despre iniţiativele legislative

Consiliul Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR) a lansat, astăzi, aplicaţia “Test IMM”,  care realizează analiza de impact în rândul IMM-urilor a proiectelor de acte normative.

Prin intermediul acestei aplicații, antreprenorii își pot spune opinia despre iniţiativele legislative şi pot arăta autorităţilor care este impactul asupra afacerii lor.  Aplicaţia “Test IMM” este disponibilă în sistemele de operare Android şi IOS, precum şi în varianta pentru desktop (www.test-imm.ro).

În următoarea perioadă, Consiliul va demara o campanie pentru a informa toţi antreprenorii că-şi pot spune părerea prin intermediul acestei aplicaţii, urmând ca autorităţile să aibă acces la informaţiile postate de ei în aplicaţie.

Florin Jianu,  preşedintele CNIPMMR  a declarat: “Aceasta este prima aplicaţie la nivel global care realizează analiza de impact în rândul IMM-urilor. Nu mai există nicăieri, nici în Europa, nici în lume, o astfel de aplicaţie”.

Potrivit acestuia, sondajele pe care şi CNIPMMR şi Ministerul pentru Mediul de Afaceri le făceau în rândul firmelor cu privire la impactul iniţiativelor legislative se derulau până în prezent în urma unui şir foarte lung de e-mail-uri. Prin această aplicaţie, toată procedura este simplificată.

“Noi realizăm un chestionar pe care îl punem online, îl trimitem membrilor noştri, îl dăm partenerilor, confederaţiilor patronale, îl trimitem pe diverse canale. La fel se întâmplă şi la minister: există un grup de organizaţii, o listă întreagă de e-mail-uri şi fiecare organizaţie primeşte acest test IMM. Apoi fiecare organizaţie îl trimite membrilor. Noi, care suntem sub o umbrelă, trimitem federaţiilor regionale, ele trimit patronatelor, patronatele trimit IMM-urilor. Deci vă daţi seama ce lanţ al slăbiciunilor pe tot acest circuit până ajunge la un antreprenor”, a explicat oficialul CNIPMMR.

Acesta a mai declarat: “Consider că, de fapt, toate politicile publice ar trebui să se îmbunătățească, să se eficientizeze, să folosească acest canal al digitalizării care acum câțiva ani nu ar fi fost posibil, dar care realizează o relație directă, fără intermedieri și care cu siguranță va fi mult, mult, mult mai eficientă și îmbunătățită.

Ne dorim ca acest tip de politică publică să fie îmbrătișat și de către minister și de către guvern. Să dăm această aplicație și guvernanților să o folosească. Aceasta să fie normalitatea”.

Campania face parte din proiectul “Creşterea capacităţii CNIPMMR de a formula şi susţine politici publice alternative cu privire la activitatea sectorului IMM”, derulată în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă. Proiectul se va derula în perioada martie 2018 – iulie 2019 şi are un buget de 926.630 lei. 

 

PROIECT – POCA
Creșterea capacității CNIPMMR de a formula și susține politici publice alternative cu privire la activitatea sectorului IMM
 
Beneficiar: Consiliul Național al IMM-urilor din România, în calitate de beneficiar, implementează în perioada, proiectul 
Titlu: Creșterea capacității CNIPMMR de a formula și susține politici publice alternative cu privire la activitatea sectorului IMM”.
Perioada de implementare: 14 martie 2018 – 13 iulie 2019
 
Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea capacității operaționale și administrative a CNIPMMR de a fundamenta, elabora și susține politici publice în aria sa de activitate și expertiză, respectiv reprezentarea unitară și eficace a IMM-urilor și a mișcării patronale din România la nivel național și internațional și susținerea dezvoltării competitivității și performanțelor din acest sector. Principalul punct de concentrare în cadrul acestui proiect va fi reprezentat de o mai bună implementare a utilizării testului IMM în procesele legislative din România.
 
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. Susținerea capacității CNIPMMR de a formula alternative de politici publice prin realizarea de acțiuni de formare-instruire pentru un numar de 120 de persoane.
2. Fundamentarea, elaborarea și promovarea unei politici publice alternative cu privire la aplicarea principiului “a gândi întâi la scara mica”, principiu prevazut în Small Business Act, prin realizarea unei analize care va viza identificarea modului în care metodologia instituită prin ordinul nr. 698 din 4 iunie 2014 a fost aplicată și respectată de către organismele vizate de aceasta reglementare. 
 
Grupul țintă vizat este format din 120 de reprezentanți ai CNIPMMR ce vor participa la acțiuni de formare-instruire în vederea dezvoltării capacității acestora de a fundamenta, elabora și promova propuneri de politici publice. 
Activitati:
1.     Fundamentarea și elaborarea politicii publice alternative cu privire la evaluarea impactului inițiativelor legislative asupra activității sectorului IMM:
–        Analiza care vizează identificarea modului în care metodologia instituită prin ordinul nr. 698 din 4 iunie 2014 a fost aplicată și respectată de către organismele vizate de această reglementare
–        Derularea unei analize asupra bunelor practici la nivel european în ceea ce priveste aplicarea testului IMM, inclusiv prin realizarea unei vizite de studiu într-una din țările care a înregistrat progrese majore în acest domeniu de la momentul adoptarii SBA.
2.     Derularea unor acțiuni specifice în vederea obținerii de feedback asupra politicii publice alternative elaborate din partea actorilor relevanți:
–        3 mese rotunde cu reprezentanți ai instituțiilor vizate de politica alternative
–        Realizarea unei aplicații mobile dedicate ce va reprezenta modalitatea prin care urmează a fi realizată consultarea cu actorii relevanți asupra politici publice alternative propuse în cadrul proiectului.
3.     Definitivarea politicii publice alternative și promovarea sa la nivelul instituțiilor publice relevante și abilitate pentru implementarea sa și în rândul IMM-urilor
–        1 workshop-uri tematice promovare politica publica (minim 20 persoane)
4.     Instruirea reprezentanților din cadrul CNIPMMR cu privire la fundamentarea și elaborarea de politici publice.
–        acțiuni de formare-instruire pentru un numar de 120 de persoane.
 
Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt:
·       Politică publică alternativă în domeniul evaluarii impactului inițiativelor legislative asupra activității sectorului IMM, elaborată și promovată,
·       Reprezentanți din cadrul CNIPMMR formați în domeniul fundamentării și elaborării de propuneri de politici publice.
·       Astfel, rezultatul programului este reprezentat de creșterea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea de propuneri alternative la politicile publice inițiate de Guvern.

 

 
 
 

 

 

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (30/06/2022)

OMV Petrom lanseaza raportul de sustenabilitate pentru 2021

ROMCARBON SA (ROCE) (30/06/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022