Update articol:

Fotograful Timothy Fadek în Lugansk: În prima linie, ucrainenii se pregătesc pentru un posibil atac al Rusiei

https://twitter.com/timfadek

La aproximativ 500 de metri distanță de separatiștii susținuți de ruși, un grup de soldați ucraineni așteaptă o luptă de care sunt siguri că urmează, potrivit CNN.

Iar bărbații sunt ciudat de relaxați în legătură cu toate acestea, potrivit fotografului Timothy Fadek, care a petrecut vineri timp cu soldații pe linia frontului în regiunea Lugansk din estul Ucrainei.

„Au îmbrățișat inevitabilitatea”, a spus Fadek. „Vorbeam cu unul dintre soldați și mi-a spus: „Este inevitabil. Am acceptat această inevitabilitate a unui atac”. Și apoi a fost o mică ceartă între doi soldați. Unul a spus: „Rușii nu vor trece granița, vor ataca de pe mare”, adică Marea Azov. Un alt soldat nu a fost de acord cu ambele evaluări și a spus , „Nu, atacul va veni din Belarus”. ”

Dar, deși s-ar putea să nu fie de acord cu de unde va veni un atac, toți sunt 100% convinși că se va întâmpla.

„S-au resemnat”, a spus fotograful Fadek. “Dar sunt extrem de relaxați. Nu există nicio urmă de nervozitate pe fețele lor. Sunt gata să lupte. Sunt pregătiți de mulți ani. Nu vor război. I-am întrebat: „Voi vrei acest război? Și ei spun: „Desigur că nu”. ”

Tensiunile dintre Ucraina și Rusia sunt cele mai ridicate din ultimii ani, o acumulare de trupe rusești în apropierea graniței provocând temeri că Moscova ar putea lansa în curând o invazie. Kremlinul a negat că plănuiește să atace, argumentând că sprijinul NATO pentru Ucraina constituie o amenințare tot mai mare pe flancul vestic al Rusiei.

În Muratova, un oraș ucrainean aflat la aproximativ 20 de minute cu mașina de linia frontului, oamenii sunt mult mai nervoși decât soldații, a spus Fadek. Dar și ei par resemnați cu soarta lor. Întrebat ce crede despre posibilitatea unui atac, un fermier a ridicat din umeri. „Se va întâmpla”, a spus el, „dar nimeni nu poate face nimic pentru a-l opri”.

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (19/05/2022)

Structura actionariat la data de 30 aprilie 2022

Erste Group Bank AG (EBS) (18/05/2022)

Rezultate vot - AGA Anuala din 18.05.2022

Digi Communications N.V. (DIGI) (18/05/2022)

Corectare erori materiale raport financiar Q1 2022

VRANCART SA (VNC) (18/05/2022)

Tranzactii parti afiliate conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)