Update articol:

Coaliția pentru Dezvoltarea României consideră că momentul politic pe care îl traversăm are implicații majore asupra climatului economic

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) consideră că momentul politic pe care îl traversăm are implicații majore asupra climatului economic, stabilității macroeconomice și potențialului de reformă al României, potrivit unui comunicat de presă.

CDR face un apel către toată clasa politică, ca în aceste momente cruciale pentru viitorul economic al României, să canalizeze întreaga energie spre reformele vitale, elaborarea unei politici de industrializare care să reflecte agenda europeană a schimbărilor climatice și implementarea cu succes a proiectelor majore atât de necesare României, pentru creșterea absorbției fondurilor europene, resurse indispensabile în realizarea planurilor de dezvoltare ale țării.

Obiectivele pe termen lung incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a cărui validare o așteptăm în septembrie, cât și în programele operaționale multianuale 2021 – 2027, care vor fi validate în următoarele luni, sunt ferestre strategice de oportunitate, pe care nu ne permitem să le ratăm, acestea contribuind major la reducerea decalajelor economice și la creșterea competitivității României.

Mai mult, premisele implementării reformelor structurale reprezintă și un factor cheie în acordarea ratingului de țară, care va fi anunțat în această toamnă, evaluare care va include și capacitatea reală de implementare, arată CDR. Totodată, ratingul poate influența evoluția datoriei suverane, cât și stabilitatea macroeconomică afectată deja de devalorizarea monedei naționale și creșterea inflației, cu impact direct în bugetele companiilor și în buzunarele cetățenilor, arată oamenii de afaceri.

Mediul de afaceri are nevoie de un climat de predictibilitate și siguranță pentru investiții si adoptarea deciziilor de business, potrivit CDR: “Din păcate însă, din nou trecem printr-o perioadă în care mediul de afaceri este în stare de alertă, din pricina climatului investițional incert, aflat în declin vizibil din cauza crizei politice în derulare. În 30 de ani de democrație au fost irosite prea multe șanse și oportunități din lipsă de viziune și dialog. Avem speranța să fi învățat din trecut, și de această dată, împreună și uniți, să nu ratăm această șansă unică pe care o are România.”

CDR reunește reprezentanți ai investitorilor români și străini în România și este condusă de un Consiliu Director format din președinții și vicepreședinții a opt asociații de business: Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerț Americană în România (AmCham), Camera de Comerț Franceză în România (CCIFER), Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK), Confederația Patronală CONCORDIA, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Consiliul Investitorilor Străini (FIC) și Romanian Business Leaders (RBL). Coordonarea Coaliției este asigurată prin rotație de către unul din membrii Consiliului Director, pentru o perioadă de șase luni.

În cadrul CDR funcționează 14 grupuri de lucru formate din specialiști cu expertiză în domeniile Agricultură, Antreprenoriat, Consumatori&Competitivitate, Educație, Energie, Fiscalitate, Fonduri Europene, Infrastructură, IT&C, Mediu, Muncă, Sănătate, Servicii Financiare și Turism. Grupurile de lucru sunt formate din profesioniști și personalități cheie din mediul de afaceri, care reprezintă atât capitalul autohton, cât și cel străin. Grupurile de lucru sunt concepute să ofere sprijin și asistență de specialitate miniștrilor de resort în special pentru formularea de politici publice care contribuie la creșterea competitivității economiei românești.

BVBStiri BVB

JUDETUL TIMIS (TIM28) (20/09/2021)

Plata cupon 42, rambursare rata principal 42 si calcul rata dobanda pentru cuponul 43

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (20/09/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 13 - 17 septembrie 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (20/09/2021)

Hotarari AGEA si AGOA din 20.09.2021

BRK Dow Turbo Long 33950 (BKDOWTLC5) (20/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 21 si 22 Septembrie 2021

AAGES S.A. (AAG) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021