Update articol:

Coaliția pentru Dezvoltarea României: Economia nu poate susține creșterea pensiilor cu 40%

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) reclamă populismul manifestat ieri în Parlament prin decizia de creștere a pensiilor cu câteva zile înainte de alegeri.
CDR subliniază că economia țării nu poate susține creșterea cu 40% a cheltuielilor cu pensiile, în condițiile evoluției negative a economiei la nivel mondial și implicit național, cauzată de pandemia Covid-19.
Mediul de afaceri este profund îngrijorat de modificarea structurală pe care măsurile adoptate de Parlament le vor avea în bugetul de stat, care nu va mai avea resurse pentru investiții, deși ele ar trebui să fie motorul relansării economice, potrivit CDR.

România va trebui să facă față unui cost suplimentar atunci când se va împrumuta de pe plan international pentru a finanța creșterea pensiilor, cost ce va adânci deficitul bugetar și astfel se poate declanșa spirala către o criză economică, mai precizează CDR.

CDR face apel ca decidenții responsabili să acționeze în sensul evitării intrării României într-o criză financiară, care este iminentă, cât timp rămâne în vigoare măsura adoptată ieri de Parlament.

CDR este o inițiativă privată construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi și reunește organizații cum sunt Camera Americană de Comerț în România (AmCham), Camera Franceză de Comerț în România (CCIFER), Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerț și Industrie Română- Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederația Patronală Concordia (CPC) şi Consiliul Naţional al Ȋntreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Companiile reprezentate de cele 25 de organizații de afaceri membre
CDR angajează peste un milion de oameni și generează aproximativ 50% din PIB.
Scopul CDR este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul și alte instituții publice pe teme care au impact asupra climatului economic și de afaceri din România.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (26/02/2021)

Preselectie auditor financiar

Erste Group Bank AG (EBS) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/02/2021)

Raport subscrieri Etapa 1 - majorare capital aporturi

MedLife S.A. (M) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020