Update articol:

Comănescu, GSP: Proiectul BSOG – un pas enorm spre reducerea dependenţei de importurile de gaze; Este un proiect făcut 95% de GSP

gabriel comanescu gsp

Proiectul Black Sea Oil & Gas (BSOG) este un pas enorm spre reducerea dependenţei de importurile de gaze, a spus, azi, Gabriel Comănescu, CEO al Grup Servicii Petroliere, compania care a construit proiectul, la ceremonia prilejuită de începerea producţiei de gaze din Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (Proiectul MGD).

Black Sea Oil & Gas SA (BSOG) a început, pe 15 iunie, producţia de gaze din Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD).

Gabriel Comănescu, CEO al Grup Servicii Petroliere, a arătat că acesta este cel mai mare proiect de infrastructură realizat în România în ultimii 30 de ani.

“A fost un proiect complicat. Prima inginerie a început în 2019, amplasarea conductei terestre şi prin mare a durat 90 de zile, iar pregătirea a început cu un an înainte. Platforma de pe mare nu are operatori umani, se face doar mentenanţă sau intervenţie la necesitate”, a spus Comănescu.

Potrivit acestuia, proiectul BSOG este un pas enorm spre reducerea dependenţei de importurile de gaze.

“Este un proiect făcut 95% de GSP. Din punctul meu de vedere, este cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani, făcut tailor-made (personalizat – n.r.), nou-nouţ. Este făcut pe forţele noastre, făcut de o companie românească. Am plecat de la un trabant şi am ajuns la un Mercedes S Class”, a adăugat Comănescu, potrivit Agerpres.

În februarie 2019, BSOG, companie controlată de fondul american de investiții Carlyle, a anunțat decizia finală de investiție pentru Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (proiectul MGD), localizat în zona românească a Mării Negre, unde a spus că va investi 400 de milioane de dolari.

În prezent, producția la MGD s-a stabilizat la 3 milioane, 3,1 milioane de metri cubi/ zi, ceea ce înseamnă un miliard de metri cubi anual, deci practic a ajuns în platoul de producţie în parametri normali, potrivit ministrului Energiei Virgil Popescu.

Anul acesta se estimează o producţie de 0,5 miliarde de metri cubi de gaze. Producţia la platou va fi de aproximativ 1 miliard de metri cubi/an pentru următorii trei ani din cei zece ani de viaţă estimaţi pentru zăcămintele Ana şi Doina.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022