Update articol:

Comisia Europeană a lansat o investigație asupra intenției de fuziune dintre Tata Steel și ThyssenKrupp

Sursa twitter
Comisia este îngrijorată privind diminuarea ofertei și, respectiv, creșterea prețurilor pe piața oțelului

Comisia Europeană a deschis, astăzi, o investigație aprofundată, pentru a evalua fuziunea dintre Tata Steel și ThyssenKrupp, din perspectiva regulamentelor europene privind fuziunile.

În această fază, Comisia este îngrijorată că fuziunea poate reduce competiția în furnizarea de diferite oțeluri de înaltă calitate, potrivit unui comunicat al Comisiei.

Compania siderurgică indiană Tata Steel şi concernul industrial german Thyssenkrupp au ajuns, în vară, la un acord asupra fuziunii, după mai bine de un an de negocieri

În urma acordului dintre cele două entităţi, fabricile deţinute de compania siderurgică indiană Tata Steel din Marea Britanie se vor îmbina într-o afacere paneuropeană cu vânzări anuale de aproximativ 13 miliarde de lire sterline. Aranjamentul include şi cele mai mari fabrici de oţel din Marea Britanie, de la Port Talbot din Ţara Galilor, care au aproxiativ 4.000 de angajaţi.

Grupul anticipează că joint venture-ul va aduce economii de costuri între 350 şi 440 de milioane de lire pe an.

Comisarul Margrethe Vestager, responsabil cu politica în domeniul concurenței, a declarat: “Oțelul reprezintă o materie crucială pentru multe dintre produsele pe care le folosim în viața noastră de zi cu zi și prețurile competitive sunt vitale pentru economia europeană. Industriile dependente de oțel au peste 30 de milioane de angajați în Europa și trebuie să putem concura pe piețele globale. Acesta este motivul pentru care vom investiga impactul combinării planificate a întreprinderilor de oțel ale Tata Steel și ThyssenKrupp asupra unei concurențe efective pe piețele de oțel”.

Investigația inițială a Comisiei a ridicat mai multe probleme legate de combinarea ofertelor celor două companii pentru anumite produse, precum oțel pentru aplicații auto, oțel acoperit metalic pentru ambalare, oțel electric.

În această etapă, Comisia este îngrijorată că, în urma tranzacției, clienții vor avea o ofertă redusă de furnizori, precum și prețuri mai mari.

Tranzacția a fost notificată Comisiei la 25 septembrie 2018. Tata Steel și ThyssenKrupp au decis să nu depună angajamente față de preocupările preliminare ale Comisiei. Comisia are acum 90 de zile lucrătoare, până la 19 martie 2019, pentru a lua o decizie.

În cazul primirii avizului, noua companie, care se va numi Thyssenkrupp Tata Steel, va furniza în jur de 21 de milioane de tone de produse plate anual, va avea venituri de 15 miliarde de euro şi 48.000 de angajaţi în 34 de unităţi de producţie.

 

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023