Update articol:

Comisia Europeană anunţă un acord cu Pfizer-BioNTech privind livrarea a zece milioane de doze de vaccin în trimestrul doi

sursa Facebook. Comisia Europeana CE

Comisia Euroepană şi alianţa americano-germană Pfizer-BioNTech au ajuns la un acord în vederea livrării a zece milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 în trimestrul doi, o iniţiativă care este necesar să fie aprobată de către statele membre UE, anunţă CE într-un comunicat, potrivit news.ro.

”Ştiu cât de critic este trimestrul doi în desfăşurarea strategiilor noastre de vaccinare în statele membre (UE). Aceste zece milioane de doze vor creşte totalul dozelor de (vaccin împotriva covid-19) BioNTech-Pfizer în trimestrul doi la peste 200 de milioane”, declară, citată în comunicat, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

”Aceasta este o veste foarte bună. Le dă statelor membre spaţiu de manevră şi posibilitatea de a acoperi goluri în livrări”, apreciază ea.

Aceste zece milioane de doze de vaccin provin din opţiunea de 100 de milioane de doze din cel de al doilea contract încheiat de CE cu BioNTech-Pfizer privind trimestrele trei şi patru.

Această iniţiativă a Comisiei este necesar să fie aprobată de către statele membre ale Uniunii în cadrul Comitetului director comun.

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (31/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF HOTELURI SA (CAOR) (31/05/2023)

Act aditional promisiune bilaterala vanzare cumparare Eurohotel Baia Mare

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (31/05/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA din data de 19/20 iunie 2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (31/05/2023)

Nuclearelectrica inclusa in indicii MSCI Frontier Markets

ALRO S.A. (ALR) (31/05/2023)

Grupul ALRO si AZERALUMINIUM au semnat un memorandum de intelegere