Update articol:

Comisia Europeană aprobă ajutorul de 199,45 milioane de euro acordat de autorităţile italiene operatorului aerian Alitalia

sursa Facebook

Comisia Europeană consideră că sprijinul de 199,45 milioane de euro acordat de autorităţile italiene operatorului aerian Alitalia este în linie cu reglementările UE privind ajutorul de stat, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Măsura este menită să compenseze pagubele suferite de compania aeriană în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), a apreciat luni Comisia Europeană, potrivit Agerpres.

Alitalia este o companie majoră care operează în Italia, având o flotă de peste 95 de avioane. În 2019, compania a deservit sute de destinaţii din întreaga lume, transportând aproximativ 20 de milioane de pasageri de la hubul său principal din Roma şi de la alte aeroporturi din Italia.

De la începutul pandemiei, Alitalia a înregistrat un declin semnificativ al serviciilor sale, ceea ce a avut ca rezultat pierderi operaţionale.

Italia a notificat Comisia Europeană în legătură cu ajutorul direct de 199,45 milioane de euro, menit să compenseze pagubele suferite de compania aeriană în urma pandemiei, în perioada 1 martie – 15 iunie 2020.

“Această măsură a dat posibilitatea Italiei să compenseze Alitalia pentru pagubele directe suferite în urma restricţiilor de călătorie necesare pentru a stopa extinderea pandemiei. Industria aviatică este una dintre cele mai afectate de pandemie. Continuăm să lucrăm cu statele membre pentru a găsi soluţii adecvate pentru sprijinirea companiilor în această perioadă dificilă, în linie cu reglementările UE. În acelaşi timp, investigaţiile noastre privind precedentele măsuri de sprijinire a Alitalia sunt în desfăşurare şi suntem în contact cu autorităţile de la Roma privind planurile lor şi respectarea reglementărilor UE”, a afirmat Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurenţă.

În 2017, Alitalia a fost plasată sub administrare specială, după ce salariaţii au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor şi a salariilor. Compania supravieţuieşte datorită creditelor acordate de statul italian, care totalizează 1,3 miliarde de euro. 

BVBStiri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (25/09/2020)

Raport curent conform art. 234, lit. i). al Regulamentului ASF nr. 5/2018

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (25/09/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (25/09/2020)

Notificare prag detineri >5%, respectiv <5%, DEDEMAN SRL si PAVAL HOLDING SRL

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (25/09/2020)

Decizie ASF nr. 1133/24.09.2020