Update articol:

Presa iraniană: Compania de Inginerie și Dezvoltare a Gazelor din Iran semnează un acord cu Gaz Vest din România

Compania Iraniană de Inginerie și Dezvoltare a Gazelor (IGEDC) a semnat un acord cu compania Gaz Vest din Romania pentru realizarea de servicii de inginerie și construirea de conducte de gaz şi stații de creştere a presiunii gazului în România, potrivit Mehr News Agency.

IRNA a anunţat, marți, că memorandumul de înțelegere a fost semnat de șeful Companiei de Inginerie și Dezvoltare a Gazului Iran, Reza Noshadi, și Mihai Tănăsescu de la compania românească Gaz Vest, potrivit iranintl.com. 

Conform acordului, Iranul va coopera cu compania românească în construcția de conducte de gaz și instalații de creștere a presiunii, precum și în construirea de rezervoare de stocare a gazelor.

Noshadi, CEO-ul IGEDC, a spus că scopul semnării acordului a fost acela de a studia oportunitățile de investiții comune în diverse domenii precum posibilitatea de construire a unor centrale de gaz, stații de creştere a presiunii gazului și conducte de gaz. Potrivit lui Noshadi, cele două țări încearcă să găsească şi alte oportunități de cooperare, inclusiv asociații mixte și construirea de rafinării sau centrale electrice, în timp ce se formează și un grup de lucru comun pentru a-și putea împărtăși cunoștințele tehnice și experiența.

România este prima țară europeană care importă servicii tehnice și de inginerie din Republica Islamică.

La începutul lunii ianuarie, șeful Camerei de Comerț din Teheran, Masoud Khansari, a declarat că exportul Iranului de servicii tehnice și de inginerie a scăzut la 200-300 milioane de dolari, de la aproximativ 5 la 6 miliarde de dolari în ultimii ani.

Șeful IGEDC a mai spus: „Compania este hotărâtă să-și extindă capacitățile și comunicațiile dincolo de granițele țării”. Noshadi și-a exprimat speranța că, odată cu seriozitatea urmăririi și implementării memorandumului de înțelegere, vor fi puse bazele pentru aprofundarea și extinderea relațiilor.

Săptămâna trecută, președintele Iranului Ebrahim Raisi a declarat că exporturile de petrol ale Iranului au crescut cu 40%, iar Teheranul urmărește o politică dublă de eludare a sancțiunilor americane și de a lucra pentru eliminarea acestora.

Potrivit termene.ro, Gaz Vest este deţinută de Victor Dombrovschi -73,6% şi SIF Banat Crişana – 25,81%.

ANRE a sancționat GAZ VEST, cu 200.000 lei, pentru neaplicarea schemei de sprijin pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale din luna noiembrie 2021, potrivit unui comunicat al instituției.Totodată, au fost dispuse măsuri pentru restabilirea legalităţii în sensul refacerii facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale din luna noiembrie 2021, cu aplicarea schemei de sprijin.

BVB | Știri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - Format ESEF

CARBOCHIM S.A. (CBC) (27/05/2022)

Raport anual 2021-completare raport de audit cu opinie ESEF

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - completare raport audit referitoare la ESEF

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (27/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014