Update articol:

Compania Delgaz Grid SA a luat act de decizia Consiliul Concurenței și va achita amenda de 30 milioane de lei

Delgaz Grid România investigație poliție

Compania Delgaz Grid SA a luat act de decizia Consiliul Concurenței și va achita amenda dispusă în acest caz, în conformitate cu obligațiile care îi revin conform legii, a transmis EON, după ce Autoritatea de Concurență a sancționat compania Delgaz Grid SA, membră a grupului E.ON, cu o amendă în valoare de circa 30 de milioane lei. 

Pe parcursul acestei investigații, compania a cooperat pe deplin cu autoritățile într-o manieră deschisă și transparentă, punând la dispoziție toate documentele și informațiile necesare clarificării speței analizate. Dincolo de obligația sa de a colabora cu autoritatea, compania a pus la dispoziția Consiliului Concurenței un solid raport economic care demonstrează inexistența oricăror efecte negative ale comportamentului Delgaz Grid în piață.

Delgaz Grid a implementat și implementează în continuare măsuri semnificative pro-consumatori recunoscând importanța acestora pentru mediul de afaceri. Delgaz Grid susține atât dezvoltarea programelor preventive de conformitate în domeniul concurenței, cât și promovarea constantă a respectării drepturilor consumatorilor, fiind angajată pe deplin în digitalizarea operațiunilor sale.

Compania a mai transmis: ” Mai precizăm că situația investigată de Consiliul Concurentei este mai veche, din 2015, și compania noastră a luat deja măsuri, cu multă vreme în urmă, pentru corectarea acesteia.

Delgaz Grid îşi reafirmă angajamentul pentru aplicarea regulilor de concurenţă, precum şi a tuturor normelor și reglementărilor care îi sunt aplicabile în activitățile pe care le desfășoară”.

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 23.300 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 82.300 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,5 miliarde de euro.

BVB | Știri BVB

FARMACEUTICA REMEDIA SA (RMAH) (11/08/2022)

Conferinta telefonica investitori si analisti - 12.08.2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022 si invitatie conferinta investitori

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022

CONPET SA (COTE) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022