Update articol:

Compania Moderna a solicitat autorizarea necondiţionată a vaccinului său anti-COVID-19

Moderna_building

Compania Moderna a anunţat marţi că a depus la Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite o cerere de autorizare necondiţionată a vaccinului său anti-COVID-19 pentru persoanele de peste 18 ani, informează AFP, potrivit Agerpres.

Din 18 decembrie 2020, vaccinul dezvoltat de Moderna este autorizat “în regim de urgenţă” în Statele Unite, o procedură folosită pentru a permite o reacţie cât mai rapidă în faţa unei crize sanitare.

Peste 125 de milioane de doze de vaccin Moderna au fost de atunci administrate în Statele Unite, potrivit datelor comunicate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din această ţară.

Autorizarea de urgenţă se bazează “pe cele mai bune dovezi disponibile”, fără să mai aştepte datele de monitorizare pe termen mai lung, necesare unei autorizări necondiţionate, a explicat FDA într-un mesaj publicat pe site-ul său. O autorizare de urgenţă, emisă sub rezerva unor condiţii, poate fi revocată sau modificată în orice moment, în funcţie de noile date medicale obţinute.

“Suntem bucuroşi să anunţăm această etapă importantă”, a declarat CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, citat într-un comunicat al companiei americane.

Moderna, o companie americană specializată în biotehnologie, “va continua să furnizeze date (…) în continuu în săptămânile viitoare” către autorităţile sanitare din Statele Unite, în sprijinul solicitării sale de marţi, au precizat reprezentanţii săi.

Alianţa Pfizer-BioNTech a depus la rândul ei o cerere de autorizare necondiţionată a vaccinului său anti-COVID-19, în Statele Unite, pentru persoane de peste 16 ani.

BVBStiri BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (23/06/2021)

Initiere procedura de selectie auditor financiar

COMCM SA CONSTANTA (CMCM) (23/06/2021)

Decizia ASF nr. 800/22.06.2021

WTI LIGHT SWEET TURBO SHORT 1/70/68 (EBWTITS37) (23/06/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 24 si 25 Iunie 2021