Update articol:

Complexul Energetic Oltenia: Accidentul de la Cariera Jilț Sud s-a soldat cu 16 victime, din care 14 salariați CEO, trei dintre ei decedând

Accidentul de la cariera Jilț Sud s-a soldat cu 16 victime, din care 14 salariați CEO, trei dintre ei decedând, a transmis Complexul Energetic Oltenia.

Compania a transmis: “În data de 17.01.2023, în jurul orei 13:00, în perimetrul Carierei Jilț Sud, personalul care a participat la intervenția mecanică la Excavatorul 1400-05 a urcat într-un mijloc auto pentru a se deplasa la sediu.

 

Ministrul Energiei merge la Complexul Energetic Oltenia, marţi seara: Nu putem lăsa o asemenea tragedie fără răspuns

 

În timpul coborârii pe o pantă, înaintea podului de traversare a transportatorului cu bandă T 204, autovehiculul a derapat pe pod și a căzut peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numără 14 salariați ai CE Oltenia, din care 3 au decedat.

Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi cercetate și stabilite cu exactitate cauzele și împrejurările producerii acestuia.

Conducerea și colectivul CE Oltenia își exprimă regretul față de tragicul eveniment care a avut loc și transmite sincere condoleanțe familiilor îndurerate”.

  •  ITM a demarat o anchetă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a demarat o anchetă în urma accidentului petrecut marţi la Cariera Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, la faţa locului deplasându-se doi inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate şi Sănătate în Muncă.

“Ca urmare a ultimului eveniment de muncă soldat cu decesul a trei lucrători, petrecut la angajatorul Societatea Complexul Energetic Oltenia, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, situată pe raza localităţii Mătăsari, în urma căruia o autoutilitară mixtă s-a răsturnat în timp ce transporta o echipă de lucrători, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis dosar de cercetare a evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor şi cauzelor care au condus la producerea evenimentului, precum şi stabilirea reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor şi a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare şi, respectiv, determinarea caracterului accidentului. La faţa locului s-au prezentat doi inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate şi Sănătate în Muncă în vederea efectuării cercetării iniţiale”, au transmis reprezentanţii ITM Gorj.

Un accident soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor zece a avut loc marţi, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari. O tanchetă care transporta mai mulţi angajaţi ai Carierei s-a răsturnat după ce, conform unor surse, ar fi rămas fără frâne.

Maşină care transporta muncitori, răsturnată în cariera Jilţ Sud – trei persoane au murit şi 7 sunt rănite; A fost activat Planul Roşu de intervenţie / Două elicoptere SMURD, trimise la locul accidentului

 

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023