Update articol:

Complexul Energetic Oltenia – discuţii cu băncile pentru a securiza împrumuturi care să susţină contribuţia proprie a companiei, în vederea implementarii proiectelor de dezvoltare pe bază de resurse regenerabile

 LĂCRĂMIOARA DIACONU-PINTEA, Membru al Directoratului, Complexul Energetic Oltenia
Complexul Energetic Oltenia SA anunţă într-un comunicat de presă că a purtat dialoguri cu importante instituţii bancare din România, bănci comerciale, dar şi cu instituţii bancare europene pentru a securiza împrumuturi care să susţină contribuţia proprie a companiei la efortul de restructurare şi decarbonare în vederea implementarii proiectelor de dezvoltare pe bază de resurse regenerabile, conform Planului de restructurare.
Planul, aflat în prezent în discuţie cu DG Competition, vizează construcţia unor noi capacităţi energetice mai puţin poluante de aproximativ 735 MW fotovoltaic și 1325 MW gaz.
Conform oficialilor CEO, implementarea proiectelor va permite în mod direct decarbonizarea sectorului energetic din România și va avea o contribuție semnificativă la obiectivele de energie regenerabilă ale României pentru 2030 de 30,7%, așa cum sunt stabilite în Planul Național Integrat pentru Energie și Schimbari Climatice (PNIESC). De asemenea, se vizează compensarea parțială a impactului închiderii centralelor pe cărbune, concentrându-se pe sprijinirea noilor investiții în energie verde în regiunile afectate, în conformitate cu prioritățile din cadrul Inițiativelor de tranziție justă.
CE Oltenia a semnat Scrisoarea de Mandat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea obținerii surselor financiare necesare implementării proiectelor. Scrisoarea de Mandat a stabilit principiile de bază, termenii și condițiile indicative pentru finanțare, demararea procesului de due-diligence financiar, tehnic, juridic și de mediu și consultarea cu băncile comerciale ofertante în vederea sindicalizarii împrumutului.
Complexul Energetic Oltenia este o companie strategică a sistemului energetic național, având un rol crucial în asigurarea continuității în alimentarea cu energie electrică a României. 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (06/12/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 29 noiembrie - 3 decembrie 2021

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (06/12/2021)

Notificare cu privire la numarul si tipul de investitorilor

PREBET SA AIUD (PREB) (06/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

UZTEL S.A. (UZT) (06/12/2021)

Hotarari AGA O & E din 06.12.2021