Update articol:

Concurs CEZ Vânzare și Fundația Progress lansează concursul App Inventor – Green TECH App, pentru copiii pasionați de tehnologie; premii în valoare de 4500 lei

CEZ Vânzare și Fundația Progress lansează concursul App Inventor – Green TECH App și premiază cele mai bune idei care îmbină tehnologia cu responsabilitatea pentru mediu. Organizatorii îi provoacă pe copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani să dezvolte o aplicație pe platforma MIT App Inventor, pe tema energiei verzi, și să descopere spiritul #CEZGreenGeneration, o generație atentă la viitor.

Până pe 18 octombrie, copiii sunt invitați să creeze o aplicație, folosind concepte ale energiei din surse regenerbaile. Pentru înscrierea în concurs, este necesară completarea formularului online (http://tiny.cc/r8hysz) și transmiterea link-ului cu aplicația realizată pe platformă la adresa office@progressfoundation.ro. Ideile vor fi evaluate de un juriu format din 7 persoane, specialiști ai Fundației Progress și ai companiei CEZ Vânzare, care vor analiza aspecte precum: temă și complexitate; estetică și creativitate; logică și funcționalități. Mai multe informații despre cerințe pot fi consultate în Regulamentul concursului.

 Calendarul concursului App Inventor – Green TECH App:

  • 18 octombrie, ora 23:59 – termen limită pentru înscrierea aplicațiilor;
  • 19 octombrie – 27 octombrie – evaluarea aplicațiilor;
  • 28 octombrie – anunțarea câștigătorilor.

 Premii pentru mixul perfect între pasiunea pentru tehnologie și natură

Cele mai bune idei vor fi premiate cu:

  • Locul I, un laptop în valoare de 2500 lei;
  • Locul al II-lea, o tabletă în valoare de 1200 lei;
  • Locul al III-lea, un kit robotic în valoare de 800 lei.

„Ne bucurăm să inițiem, alături de partenerii noștri, această activitate educativă pentru copii, menită să încurajeze dezvoltarea abilităților digitale, a imaginației și a responsabilității pentru mediul înconjurător. Este o modalitate diferită de învățare și o dovadă în plus că tehnologia poate fi utilizată cu folos de noua generație”, a declarat Cornelia Szabo – Director Executiv și Președinte al Directoratului CEZ Vânzare.

„Noi, la CODE Kids încurajăm copiii să dezvolte aplicații care să-i ajute în viața lor, dar și a comunității. Am inițiat concursul GREEN TECH APP, prin intermediul căruia provocăm copiii de 10-14 ani să dezvolte o aplicație în App Inventor, care să vină cu o soluție eficientă pentru protejarea mediului. Sperăm ca în viitor cât mai mulți copii să fie mai aproape de noile tehnologii, în sprijinul unui viitor sustenabil, bazat pe energie verde, în care resursele sunt protejate”, precizează Ovidiu Ana, manager de proiect CODE Kids.

CEZ Vânzare colaborează din 2018 cu Fundația Progress pentru dezvoltarea proiectului CODE Kids, menit să creeze o mișcare de coding și STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) în care copiii, tinerii și bibliotecarii din mediul rural își dezvoltă compețentele digitale și se implică în viața comunității prin rezolvarea unor teme digitale creative. În 2019, voluntarii CEZ au susținut peste 20 de workshop-uri de compentențe non-tehnice (leadership, public speaking și tehnici de vânzări) pentru 282 de copii din județele Argeș, Vâlcea și Gorj. Mai mult, programul a beneficiat de o inovație verde prin instalarea a 60 de panouri fotovoltaice la Școala Gimnazială din Mușătești și de laptop-uri pentru dotarea cluburilor.

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTS si EFSA

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (22/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 23 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24

CEMACON SA (CEON) (22/10/2020)

Desfasurare AGEA 29/30.10.2020 in contextul COVID 19

TURISM, HOTELURI, RESTAURANTE MAREA NEAGRA S.A. (EFO) (22/10/2020)

Plata dividend conform Hotarare AGOA nr.8 din 05.10.2020