Update articol:

Conducerea Romgaz a avizat oferta angajantă pentru preluarea participației Exxon în perimetrul Nepun Deep din Marea Neagră; ACTUALIZARE – declarație ministrul Energiei

Consiliul de Administraţie al S.N.G.N. Romgaz SA a avizat în data de 30 martie 2021 oferta angajantă de cumpărare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentand 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, care deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, ne-a declarat: “Urez succes companiei Romgaz în demersul privind achiziționarea pachetului de 50% al Exxon din Marea Neagră. România are nevoie de astfel de inițiative, pentru a conta în regiune ca un jucător puternic pe piata de energie si gaze.

Romgaz poate deveni un jucător puternic în Europa Centrală și de Est, iar gazele din Marea Neagră ne pot ajuta în tranziția către energia verde.
Mai mult, prin dezvoltarea Sistemului Național de Transport de gaze pe coridorul BRUA și prin extragerea gazelor din Marea Neagră, România consolidează securitatea energetică atât a țării noastre, cât și a Uniunii Europene.

Sunt sigur că Romgaz și OMV Petrom pot colabora excepțional în această afacere, benefică atât pentru aceste companii, cât și pentru statul român.”

Azi era data finală până la care cumpărătorii interesaţi erau invitati să depună ofertele angajante.

Romgaz arata: ” Restul participaţiei de 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă este deţinut de OMV Petrom S.A.
Oferta angajantă de cumpărare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentand 100% din
capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, astfel cum a fost avizată de Consiliul de Administratie al S.N.G.N. Romgaz SA, a fost transmisă către ExxonMobil Upstream Business Development în data de 30 martie 2021.
Oferta angajantă şi încheierea tranzacţiei de cumparare a tuturor acţiunilor emise de
(reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production
Romania Limited sunt condiţionate de aprobarea acestora de către Adunarea generală extraordinara a acţionarilor S.N.G.N. Romgaz SA, în conformitate cu prevederile legale şi ale Actului constitutiv Romgaz.”

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunțat, ieri, că Romgaz va depune azi oferta pentru achiziţia pachetului Exxon din Marea Neagră.

ExxonMobil şi OMV Petrom explorează perimetrul de mare adâncime Neptun Deep, cu rezerve de gaze estimate la 42-84 de miliarde de metri cubi.

ExxonMobil a anunţat în urmă cu un an că vrea să se retragă din România. La rândul lor, cei de la OMV Petrom a precizat că vor continua investiţia dacă au un cadru legislativ şi de piaţă stabil, iar decizia depinde de modificarea Legii offshore.

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021