Update articol:
Andrei Bobar, director economic Romgaz:

Conducerea Romgaz a fundamentat dividende suplimentare de 500 milioane de lei, statul a cerut 700 milioane de lei

Vasile Ciolpan (director comercial Romgaz), Adrian Volintiru (director general Romgaz) și Andrei Bobar (director economic Romgaz)

Conducerea Romgaz (SNG) a fundamentat dividende suplimentare de 500 milioane de lei, însă statul a revenit și a cerut distribuirea a 700 milioane de lei, propunere care se va regăsi pe ordinea de zi a Adunării Generale din 6 decembrie, a explicat, astăzi, Andrei Bobar, director economic Romgaz.

Consiliul de Administrație al Romgaz a anunțat, inițial, că a avizat solicitarea acționarului majoritar al Romgaz, Statul Român prin Ministerul Energiei, privind distribuirea în 2018 a unui dividend suplimentar de 1,30 RON/acțiune, în suma totală de 501.049.120 RON. 

Ulterior, ROMGAZ a anunţat că Ministerul Energiei solicită completarea ordinii de zi a Adunării Generale din 6 decembrie cu repartizarea sumei de 716.885.664 lei sub formă de dividende suplimentare şi aprobarea dividendului suplimentar pe acțiune în valoare de 1,86 RON, dividendele suplimentare brute urmând a fi repartizate din rezervele societății, reprezentând surse proprii de finanțare.

Andrei Bobar a explicat că a doua solicitare va fi cea care se va regăsi pe ordinea de zi a AGA din 6 decembrie. Acesta a spus că, inițial, compania a primit de la acționarul majoritar o solicitare să fundamenteze o distribuție de dividende suplimentare, iar compania a propus suma de 500 de milioane de lei, luând în calcul să nu fie necesară spargerea depozitelor înainte de termen. Ulterior, societatea a primit de la Ministerul Energiei solicitarea de completare a ordinii de zi a AGA cu o distribuție de dividende de 700 milioane de lei.

„Nu Romgaz a greșit cifrele. Nu ne jucăm cu așa ceva, pentru că am putea fi acuzați de manipulare de piață”, a spus Andrei Bobar.

Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, a precizat că fundamentarea făcută de CA a ținut cont de programul de investiții în curs și cel pentru anul viitor. Acesta a spus că este posibil ca anul viitor compania să nu facă toate investițiile pe care și le-a propus, și atunci, automat, se elibereaza cashul. Volintiru a explicat că își dorește să facă investițiile.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (27/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (27/10/2020)

Tranzactie cu parti afiliate

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/10/2020)

Comunicat informare investitori - versiunea in limba engleza

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/10/2020)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni