Update articol:

Congres PNL/ Kelemen Hunor: De săptămâna viitoare, va trebui să încercăm să refacem coaliţia; avem o responsabilitate uriaşă

Kelemen

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, le-a transmis sâmbătă delegaţilor la Congresul PNL că, de săptămâna viitoare, va trebui încercată refacerea coaliţiei de guvernare, având în vedere responsabilitatea uriaşă asumată prin programul de guvernare.

“Este firesc să ne vedem la congresele noastre, nu doar dintr-o pură formalitate şi colegialitate, dar dincolo de aceste aspecte PNL şi UDMR fac parte din aceeaşi familie politică, suntem membri ai Partidului Popular European, suntem în aceeaşi coaliţie guvernamentală şi parlamentară şi dezideratele majore ne orientează în aceeaşi direcţie. Putem să avem şi avem dispute, dar pe parcursul anilor am fost parteneri de guvernare, am învăţat că într-o coaliţie e nevoie de răbdare, e nevoie de înţelegere şi, bineînţeles, e nevoie de compromisuri. Această experienţă este un prim argument, un motiv solid şi în 2021, în toamna congreselor partidelor din coaliţie, în condiţii politice, sociale şi economice dificile, să nu renunţăm la parteneriat şi să trecem peste neînţelegerile de moment, să trecem peste orgoliile personale. Până la urmă, politica este despre cetăţeni şi nu despre noi, nu despre politicieni”, a punctat Kelemen Hunor, în discursul susţinut la Congresul PNL, potrivit Agerpres.

Un al doilea argument, a adăugat el, este strâns legat de “promisiunile şi de programul de guvernare”.

“Aşteptarea cetăţenilor, după 13 ani de instabilitate politică, după o lungă perioadă lipsită de predictibilitate, este uriaşă. Oamenii, aşa este natura umană, îşi caută siguranţă, stabilitate politică şi predictibilitate. Anul trecut, în perioada campaniei electorale, noi am vorbit direct şi clar, am spus că, dacă va exista posibilitatea unei coaliţii post-electorale de centru-dreapta, trebuie să ne aşezăm la masă şi să formăm un guvern împreună. Astăzi aveţi o provocare uriaşă, veţi alege preşedintele PNL, dar cu toate emoţiile şi cu tot zgomotul această zi se va termina foarte repede. Problemele în schimb nu se vor termina – nu s-a încheiat pandemia, preţurile au explodat şi aş putea continua cu multe exemple”, a spus Kelemen Hunor.

El s-a referit la găsirea de soluţii şi în ceea ce priveşte criza demografică cu care se confruntă România prin scăderea accentuată a natalităţii, precum şi cea din sistemul de învăţământ.

Liderul UDMR a subliniat că responsabilitatea pentru rezolvarea acestor probleme este una comună.

“Va trebui să încercăm să refacem coaliţia începând de săptămâna viitoare. Voi staţi şi veţi sta în fruntea coaliţiei şi nu trebuie să pierdem săptămâni, ani, nu putem lăsa impresia că ne certăm între noi în coaliţie şi această ceartă ne ocupă tot timpul. Trebuie să lăsăm totul la o parte şi pentru că suntem în cursă contracronometru cu timpul, nu unii cu alţii. Aştept să abordăm toate aceste probleme, atât în coaliţia refăcută, dacă se poate, cât şi în şedinţele de Guvern şi în Camerele Parlamentului”, a subliniat preşedintele UDMR.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (21/10/2021)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (21/10/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 15/16 noiembrie 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (21/10/2021)

Prelungire mandate membri Directorat, numire membru provizoriu CS

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/10/2021)

Importanta utilizarii votului prin corespondenta AGA 28.10.2021

IAR SA Brasov (IARV) (21/10/2021)

Schimbare Componentei Consiliului de Administratie