Update articol:

Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă descrie cum ar putea arăta atacul rusesc asupra Ucrainei: “Este probabil să înceapă cu un raid de rachete și atacuri cu bombă”

Jake Sullivan Jake Sullivan

Consilierul pentru securitate națională al președintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, a oferit duminică o descriere sumbră despre cum ar putea arăta o invazie rusă a Ucrainei și i-a îndemnat pe americani să părăsească țara imediat, potrivit CNBC.

„Dacă există o invazie militară a Ucrainei de către Rusia, este probabil să înceapă cu un raid de rachete și atacuri cu bombă”, a spus Sullivan, la CNN.

„Ar urma apoi un atac al forțelor terestre care se deplasează peste granița ucraineană”, a spus el, adăugând că un număr substanțial de civili vor fi prinși în focul încrucișat.

Sullivan a spus că în ultimele 10 zile, Kremlinul și-a accelerat acumularea militară extraordinară de-a lungul graniței cu Ucraina. Poziția actuală a forței Rusiei în regiune arata ca ar putea „lansa o acțiune militară foarte, foarte rapid”, a spus el.

De luni de zile, S.U.A. și aliații săi occidentali au urmărit o acumulare constantă a forțelor Kremlinului de-a lungul graniței Ucrainei cu Rusia și Belarus. Prezența militară sporită imită actiunile Rusiei înainte de anexarea ilegală a Crimeei, o peninsulă la Marea Neagră, în 2014, care a stârnit scandal internațional și a declanșat sancțiuni împotriva Moscovei.

Presedintele american Joe Biden a vorbit duminică cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky. In timpul apelului, Biden a reafirmat angajamentul SUA față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Convorbirea, care a durat aproximativ o oră, a urmat convorbirii de sâmbătă de o oră a lui Biden cu președintele rus Vladimir Putin.

Președintele și-a avertizat omologul rus că, dacă va exista o nouă invazie a Ucrainei, Washingtonul și aliații săi vor impune „costuri rapide și severe” Rusiei. Biden a spus că, în timp ce S.U.A. rămân pregătite să se angajeze în diplomație, „suntem la fel de pregătiți pentru alte scenarii”.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022