Update articol:

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Palplast SA de către Wintertub SRL

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Wintertub SRL preia compania Palplast SA după ce instituţia a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România.

Potrivit unui comunicat al autorităţii naţionale de concurenţă, Wintertub SRL este o societate vehicul deţinută de către Winter Com SRL şi de Marius Ciprian Smărăndăchescu.

Winter Com SRL este un distribuitor de ţevi şi fitinguri din polietilenă de înaltă densitate (PEID), ţevi şi fitinguri din policlorură de vinil (PVC), armături, hidranţi, capace de canalizare şi alte materiale pentru instalaţii în construcţii.

Palplast SA are ca activitate principală producţia de ţevi şi fitinguri PEID, dar comercializează şi alte tipuri de produse, cum ar fi: fitinguri PEID injectate, de compresiune şi electro-fuziune, ţevi PVC şi ţevi corugate PEID, produse din fontă, cămine de apometru, cămine de vizitare etc.

“În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial”, precizează sursa citată.