Update articol:

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Starcin Topco, Starcin Invest şi Starcin GP Invest de Compagnie de Saint Gobain

Logo Consiliul Concurentei

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care companiile Starcin Topco S.a.r.l, Starcin Invest SCA şi Starcin GP Invest S.a.r.l, situate în Luxemburg., au fost preluate de Compagnie de Saint Gobain, Franţa.

Potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, Compagnie de Saint Gobain, Franţa, face parte din grupul internaţional Saint Gobain, care operează în trei sectoare de activitate: producerea şi comercializarea materialelor pentru construcţii şi a produselor chimice pentru construcţii, producerea şi comercializarea sticlei şi producerea şi comercializarea ţevilor.

În România, grupul Saint Gobain are aproximativ 1.800 de angajaţi şi operează linii de producţie în 12 situri industriale localizate în Călăraşi, Brăneşti, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte, toate acestea fabricând materiale pentru construcţii.

Companiile Starcin Topco S.a.r.l, Starcin Invest SCA şi Starcin GP Invest S.a.r.l fac parte din Grupul Chryso, care desfăşoară activităţi în domeniul producerii şi comercializării produselor chimice pentru construcţii. Grupul Chryso produce şi comercializează, în România, amestecuri de substanţe pentru beton şi aditivi pentru ciment.

“În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial”, se spune în comunicat.

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/03/2023)

Convocare AGA O & E 28 aprilie / 2mai 2023

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (22/03/2023)

Litigiu dosar 4100/118/2022

CARBOCHIM S.A. (CBC) (22/03/2023)

Erata la Convocatorul AGA O & E - 26/27.04.2024

UZTEL S.A. (UZT) (22/03/2023)

Procedura insolventei la cererea debitorului