Update articol:

CONSILIUL CONCURENŢEI ANALIZEAZĂ PRELUAREA WIROM GAS SA DE CĂTRE ENGIE ROMÂNIA SA

 

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care compania Engie România SA preia Wirom Gas SA, potrivit unui comuniact de presă.
Engie România are ca principal obiect de activitate furnizarea gazelor naturale în România, atât pentru clienți persoane fizice, cât și pentru clienți persoane juridice. Engie România SA face parte din Grupul internațional Engie S.A., care mai deține în România: Distrigaz Sud Rețele SRL, Engie Servicii SRL (fosta Distrigaz Confort SRL), Alizeu Eolian SA., Brăila Winds SRL și Engie Building Solutions SRL.

Wirom Gas SA este prezentă atât pe piețele distribuției şi furnizării gazelor naturale, cât și pe piaţa serviciilor tehnice de verificări, revizii și reparații ale instalațiilor de utilizare a gazelor naturale și serviciilor de mentenanță asociate.

Ȋnfiinţatǎ ȋn anul 1994, WIROM este o firmǎ mixtǎ ai cǎrei acţionari sunt companiile GAZPROM SCHWEIZ AG (51%) şi Grupul ENGIE (49%). Wirom Gas se prezintă astfel pe site-ul propriu: “Avȃnd ca obiect iniţial de activitate furnizarea gazelor naturale, ne-am extins domeniul de activitate ȋn 2004, cȃnd ne-am relansat pe piaţǎ și ca distribuitor. Cu un puternic know-how ȋn industrie, pregǎtire profesionalǎ de calitate și unele dintre cele mai moderne reţele de distribuţie din ţarǎ am devenit recunoscuţi pe piaţa localǎ ca un operator de distribuţie de referinţǎ.

Primul oraș care s-a racordat la reţeaua noastrǎ a fost Turnu Mǎgurele, ȋn octombrie 2004. A urmat Alexandria ȋn iulie 2005, iar alimentarea cu gaze naturale a orașului Olteniţa a ȋnceput ȋn luna decembrie a aceluiași an. Orașul Giurgiu este conectat din luna mai 2008. Ȋn luna aprilie 2015 am ȋnceput distribuţia gazelor naturale ȋn orașul Corabia”.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacţie este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.
Autoritatea de Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

BVBStiri BVB

PROMATERIS S.A. (PPL) (21/10/2020)

Inregistrare membrii Consiliului de Administratie

PRIMARIA ORASULUI SIRET (SRE28) (21/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 22 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (21/10/2020)

Decizii ASF nr. 1248 & 1249 din 19.10.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (20/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA