Update articol:

Consiliul Concurenţei: Legislaţia privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă nu este actualizată cu codurile CAEN în vigoare

Logo Consiliul Concurentei

Legislaţia privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă (O.G. nr. 99/2000) nu este actualizată cu codurile CAEN în vigoare, ceea ce determină interpretarea şi aplicarea neunitară a acesteia de către primării, a constatat Consiliul Concurenţei, după finalizarea unui studiu de profil.

Instituţia a pus în dezbatere publică raportul preliminar al studiului privind impactul sistemului de autorizare de către autorităţile administraţiei publice locale a comercializării produselor şi serviciilor de piaţă asupra accesului pe piaţă al întreprinderilor.

“Modul în care este autorizată comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă de către administraţiile publice locale poate conduce la limitarea accesului companiilor pe diverse pieţe, restrângând concurenţa”, susţin reprezentaţii CC într-un comunicat.

Ca urmare, Consiliul Concurenţei recomandă actualizarea prevederilor legale şi elaborarea unui regulament cadru, astfel încât autorităţile administraţiei publice locale să adopte şi să aplice nediscriminatoriu normele care vizează autorizarea unei activităţi de comercializare de produse şi servicii de piaţă.

De asemenea, autoritatea de concurenţă recomandă publicarea integrală, pe paginile de internet ale primăriilor, a regulamentelor actualizate care vizează autorizarea activităţilor de comercializare de produse şi servicii de piaţă, precum şi a hotărârilor de aprobare a acestora, astfel încât accesul companiilor la informaţii să fie cât mai facil.

Totodată, Consiliul Concurenţei consideră că informaţiile, procedurile şi actele normative care vizează autorizarea firmelor privind desfăşurarea activităţile menţionate trebuie publicate pe portalul Punctul de Contact Unic electronic (PCUe).

Varianta preliminară a studiului privind impactul sistemului de autorizare de către autorităţile administraţiei publice locale a comercializării produselor şi serviciilor de piaţă asupra accesului pe piaţă al întreprinderilor poate fi consultată pe pagina web a instituţiei, www.consiliulconcurentei.ro, până la data de 9 martie 2023.

Instituţia precizează ca observaţiile pe marginea acestui document pot fi transmise tot în acest interval de timp.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (07/06/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (07/06/2023)

Incasare suma din diminuare capital social Recyplat Limited

AAGES S.A. (AAG) (07/06/2023)

Hotarari CA din 07.06.2023

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/06/2023)

Completare ordine de zi AGA E si AGA O 03/04.07.2023