Update articol:

Consiliul Concurenței supune dezbaterii angajamentele propuse de BRD, Raiffeisen și BCR pentru a putea deveni acționari ai CIT One 

Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de BRD – Groupe Société Générale SA (BRD), Raiffeisen Bank SA și Banca Comercială Română (BCR) în vederea înlăturării îngrijorărilor concurențiale identificate în contextul în care acestea vor să devină acționari în comun ai companiei CIT One SRL, potrivit unui comunicat.

CIT One SRL este furnizor de servicii integrate de gestionare a numerarului, ce asigură întreaga gamă de servicii la nivel național, precum transportul de numerar și alte valori în autospeciale blindate, procesarea de numerar sau servicii de asistență tehnică pentru bancomate. Înaintea acestei tranzacții, CIT One SRL era deținută de BCR. 

În urma analizei realizate de Consiliul Concurenței, au rezultat anumite îngrijorări în ceea ce privește atât posibilitatea apariției unui schimb de informații sensibile între acționarii CIT One, care să conducă la coordonarea acestora, precum și posibilitatea ca, post-tranzacție, cei 3 acționari să impună condiții inechitabile pentru restul băncilor (concurenți pe piața serviciilor financiar-bancare) care doresc să achiziționeze servicii de la CIT One.

Ca urmare, angajamentele propuse de părțile implicate prevăd implementarea unui set de măsuri, numit Ghidul Antitrust, care să asigure respectarea regulilor de concurență la nivelul CIT One. Aceste măsuri vizează  inclusiv interacțiunea BRD, Raiffeisen și BCR cu CIT One în calitatea lor de acționari, precum și de clienți.

De asemenea, BRD, Raifeissen Bank și BCR se angajează ca politica de preț a CIT One să aibă la bază anumite principii care să asigure acesteia un caracter echitabil și nediscriminatoriu.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/09/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDMN, SDTS si EFSA

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (22/09/2020)

Tranzactie cu parti afiliate

ROPHARMA SA (RPH) (22/09/2020)

Hotarari AGAE 22.09.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (22/09/2020)

Notificare prag detineri/vot >5%