Update articol:
COMUNICAT

Corina Martin, FPIOR: Din 2024, tichetele de vacanță vor fi acordate și angajaților din sistemul privat, fără costuri din partea angajatorilor

Propunerea legislativă de acordare a voucherelor de vacanţă şi salariaţilor din sectorul privat elimină inechitățile si discrepanțele dintre salariații din sistemul bugetar și cei din sistemul privat, consideră Corina Martin, Secretar General al Federatiei Patronatelor din Industria Ospitalității din Romania (FPIOR).

Prezentă astăzi, 21 martie, la dezbaterea din Senatul României, a susținut, în numele patronatelor membre din industria HORECA, beneficiile și amplul impact pozitiv pe care această masură îl va genera pentru dezvoltarea și promovarea turismului românesc.

Corina Martin a declarat: „Considerăm că eliminăm, astfel inechitățile și discrepanțele dintre salariații din sistemul bugetar și cei din sistemul privat, și oferim astfel posibilitatea acordării de vouchere de vacanță și către 4,2 milioane de angajați din sistemul privat, în valoare de 1450 lei anual, fără a implica niciun efort financiar din partea angajatorilor.

Practic, valoarea de 1450 lei/angajat se va deduce din impozitele pe salarii/CAS pe care angajatorii le-ar plăti către stat.

Luăm însă în calcul că bugetul central nu pierde prin aceasta deducere, ci va câștiga, prin încasările sub formă de TVA, taxe, impozit pe profit, etc., care se întorc din industrie, în cuantum de 60-65%, în bugetul de stat.

Reparăm astfel o inechitate evidentă între cele două categorii de angajați, dar în plus, determinăm refacerea mai rapidă a sănătății și capacității de muncă a acestor angajați și acordăm încă un instrument de susținere pentru Industria ospitalității din România.

Proiectul legislativ va intra în circuit rapid în dezbatere și aprobare în Camera Deputaților și vom continua să susținem necondiționat această măsură, în vederea adoptării ei pe întregul parcurs legislativ.  140 senatori din toate partidele au semnat pentru acest proiect de lege.

Sperăm în promulgare în octombrie și aplicare de la 1 ian 2024.”

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out