Update articol:

Coronavirus: Danemarca instituie noi restricţii şi se teme că tulpina britanică va deveni dominantă în februarie

denmark flag, steag, danemarca

Danemarca a instituit marţi noi restricţii antiepidemice, printre care interzicerea reuniunilor publice cu mai mult de cinci persoane, pentru a limita răspândirea noii tulpini mai contagioase de coronavirus venită din Marea Britanie şi despre care guvernul de la Copenhaga estimează că va deveni varianta dominantă în Danemarca la jumătatea lunii februarie, relatează agenţiile DPA şi EFE, potrivit Agerpres.

Circa 800 de cazuri de COVID-19 cu această nouă tulpină au fost confirmate în Danemarca. ”Situaţia este gravă”, a avertizat la o conferinţă de presă premierul danez Mette Frederiksen, care a recomandat populaţiei să rămână în case cât mai mult posibil. ”O evoluţie nouă şi îngrijorătoare a pandemiei ne-a lovit – mutaţia britanică a coronavirsului, care este o variantă mai contagioasă”, a amintit şefa guvernului.

La rândul său, ministrul danez al sănătăţii, Magnus Heunicke, a spus că spre mijlocul lunii februarie această nouă tulpină va deveni probabil varianta virusului SARS-CoV-2 dominantă în Danemarca.

Coborârea limitei reuniunilor la 5 persoane, de la 10 în prezent, intră în vigoare de miercuri şi va fi deocamdată valabilă până pe 17 ianuarie. Danezii sunt de asemenea îndemnaţi să lucreze pe cât posibil de acasă şi să păstreze o distanţă de minim doi metri unii de alţii în magazine. Acestea din urmă, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor, sunt deja închise printr-o decizie prelungită ultima dată până la jumătatea lunii ianuarie, la fel şi barurile, restaurantele, teatrele, cinematografele, muzeele etc.

Persoanele care vin din Marea Britanie pot intra în Danemarca doar dacă prezintă un test COVID-19 negativ, măsură care ar putea fi extinsă şi pentru alte ţări, precum Africa de Sud, unde a fost de asemenea descoperită o nouă tulpină de coronavirus.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021