Update articol:

Coronavirus: India lansează ”festivalul vaccinării” pe fondul unei creşteri-record a cazurilor de infectare

vaccin coronavirus, vaccinare, efecte secundare ale vaccinului pixabay.com

India a lansat duminică programul ‘Tika Utsav’, sau festivalul vaccinării, pentru a inocula un număr cât mai mare de persoane în patru zile, tocmai când ţara înregistrează în premieră peste 152.000 de cazuri de coronavirus într-o singură zi, un record absolut, informează EFE, potrivit Agerpres.

Planul anunţat de guvernul condus de premierul Narendra Modi intenţionează să accelereze şi mai mult eforturile autorităţilor pentru vaccinarea persoanelor de peste 45 de ani, a lucrătorilor din domeniul sanitar şi din prima linie.

Urgenţa de a creşte viteza de vaccinare survine în plin val al doilea de contagieri, mult mai rapid, în această ţară cu 1,35 miliarde de locuitori.

‘Tika Utsav’, anunţat de Modi într-o reuniune cu şefii de guvern local, se va desfăşura până pe 14 aprilie în toată ţara şi va include doar persoanele din grupurile considerate prioritare.

India foloseşte vaccinuri aprobate în ţară şi care sunt fabricate pe teritoriul său: Covishield, al laboratorului britanico-suedez AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, şi Covaxin, de la laboratorul indian Bharat Biotech.

Peste 100 de milioane de doze au fost administrate până în prezent persoanelor din grupurile prioritare.