Update articol:

Coronavirus: Numai reducerea mobilităţii şi a contactelor ar putea domoli valul 3 al pandemiei, potrivit responsabililor germani

Germania Sursa foto: Pixabay

Al treilea val al pandemiei COVID-19 va fi mai rău decât primele două şi unica posibilitate de a-l opri este reducerea cât mai mult a contactelor, a declarat vineri preşedintele Institutului german de boli infecţioase Robert Koch (RKI), Lothar Wieler, citat de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Vorbind la o conferinţă de presă despre evoluţia pandemiei în Germania, el a avertizat că ”toţi indicatorii arată că situaţia se va înrăutăţi în următoarele săptămâni”.

Lothar Wieler a menţionat concret creşterea rapidă a ratei săptămânale de infectări la 100.000 de locuitori, de la 70 cu două săptămâni în urmă la 119,1 vineri, precum şi creşterea bruscă şi vertiginoasă a noilor cazuri de COVID-19, care în ultimele 24 de ore au fost de 21.573, cu peste 4.000 mai multe îmbolnăviri faţă de vinerea trecută, de unde rezultă şi o creştere previzibilă a numărului deceselor.

Şeful Institutului german de boli infecţioase a semnalat de asemenea că Germania se află la începutul celui de-al treilea val epidemic, care este inevitabil, dar poate fi domolit şi ”metoda dură de reducere a contactelor este singura opţiune”.

La rândul său, ministrul german a sănătăţii, Jens Spahn, a subliniat că ”efectul vaccinării este diminuat de actuala creştere a infectărilor”.

Referindu-se la această constatare, Lothar Wieler a semnalat şi el că ”va mai dura până când efectul vaccinării se va vedea în rândul populaţiei”. El le-a cerut din nou concetăţenilor săi să renunţe la orice deplasare care nu este necesară, internă sau în afara ţării, şi să-şi diminueze cât mai mult contactele, inclusiv în timpul Paştelui, întrucât ”mobilitatea şi contactele impulsionează această pandemie”.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014