Update articol:

Coronavirus: Polonia anunţă că numărul cazurilor zilnice noi a crescut cu 70% în ultima săptămână

Polonia Sursa foto: pixabay.com

Numărul cazurilor zilnice noi de COVID-19 a crescut în Polonia cu circa 70% în ultima săptămână, depăşind pragul de 2.000 miercuri, la cea mai recentă raportare, a anunţat un responsabil guvernamental, avertizând că un al patrulea val al epidemiei se accelerează, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Sistemul medical polonez a fost solicitat până la limită în primăvară, în al treilea val epidemic, când numărul zilnic de cazuri depăşea 35.000, dar autorităţile cred că vaccinările vor ajuta la ţinerea sub control a numărului de infectări în această toamnă.

‘Cifrele de astăzi sunt un semnal de alarmă foarte evident’, a spus Waldemar Kraska, ministru adjunct al sănătăţii, la postul public Polskie Radio 1, precizând că miercuri au fost raportate 2.085 de infectări depistate în precedentele 24 de ore.

‘Acesta este ultimul moment în care ar trebui să ne vaccinăm, pentru că valul al patrulea se accelerează în mod cert, mai ales în acele regiuni unde numărul de persoane vaccinate este cel mai scăzut’, a subliniat el.

În Polonia ritmul campaniei de vaccinare a încetinit în ultimele luni, iar mulţi locuitori din regiunile rurale din sud şi est au decis să nu se vaccineze.

Cu toate acestea, Waldemar Kraska a afirmat că guvernul nu are în plan să introducă restricţii pe scară largă, aşa cum s-a întâmplat în valurile precedente ale epidemiei de COVID-19.

‘Nu plănuim niciun fel de restricţii asupra economiei, dacă o vom face, le vom introduce punctual, la nivelul comitatelor, oraşelor’, a precizat el.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2021)

Amendament Conventie de trezorerie interna

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (22/10/2021)

Alocare actiuni in dreptul persoanelor cu responsabilitati de conducere SOP2018

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/10/2021)

Incheiere contract cu Global Medical Solutions