Update articol:

Coronavirus: Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, se pronunţă pentru ‘o Uniune a testelor şi vaccinurilor’

Charles Michel, președintele Consiliului European Sursa foto: twitter.com/eucopresident

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a pledat marţi pentru o recunoaştere a testelor rapide în Uniunea Europeană şi pentru o coordonare la nivel european în privinţa vaccinurilor, informează AFP, potrivit Agerpres.

‘Trebuie acum o acţiune determinată, în mod necesar de anvergură europeană, bazată pe doi piloni: testare/urmărire şi vaccinuri’, a subliniat Michel într-un text difuzat pe internet, cu două zile înaintea unui summit pe tema pandemiei de COVID-19 .

Charles Michel se pronunţă în special în favoarea unei coordonări a omologării testelor rapide (antigenice) ‘pentru a garanta recunoaşterea lor pe plan european’, iar producţia să fie ‘asigurată la scară europeană pentru ca (testele) să fie disponibile pretutindeni în acelaşi timp’.

Michel mai solicită o ‘interoperabilitate a aplicaţiilor de urmărire a contacţilor şi de alertă’, precum şi ‘reguli comune de izolare şi de carantină’.

În privinţa vaccinurilor, preşedintele Consiliului European vrea ‘criterii de repartizare între ţări europene’ şi definirea de ‘grupe prioritare’, care i-ar include pe cei mai vulnerabili (vârstnici, bolnavi cronici) şi personalul din sănătate.

‘În rezumat, ceea ce ne trebuie este o Uniune a testelor şi vaccinurilor’, a insistat el. ‘Această criză a arătat deja că nicio ţară nu se poate descurca singură. Europa aduce o valoare adăugată de neînlocuit’, a adăugat Michel.

Şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană se vor reuni joi într-un summit prin videoconferinţă în care se va face un bilanţ al stadiului pandemiei.

În concluziile summitului de la 15-16 octombrie, desfăşurat la Bruxelles, liderii şi-au făcut cunoscută intenţia de a reveni ‘cu regularitate asupra acestei probleme’.

Lovite de valul al doilea al pandemiei, statele europene şi-au înmulţit în ultimele zile restricţiile pentru a limita contaminările.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (04/12/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (04/12/2020)

Hotarari AGA O & E din 04.12.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (04/12/2020)

Litigiu dosar nr. 5179/2/2019

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (04/12/2020)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2020