Update articol:

Corpul de control al premierului face verificări la INSP pe tema siguranţei sistemelor informatice gestionate de instituţie

guvern Sursa foto: facebook.com

Corpul de Control al prim-ministrului desfăşoară o verificare la Institutul Naţional de Sănătate Publică referitoare la siguranţa sistemelor informatice gestionate la nivelul instituţiei, potrivit unei precizări de presă a instituţiei transmisă, joi, de Guvern.

Potrivit precizării, controlul are loc urmare a sesizărilor primite în ce priveşte siguranţa sistemelor informatice gestionate de INSP.

Demersul ar fi fost iniţiat în urma mai multor tentative de accesare frauduloasă a Registrului vaccinărilor.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a precizat joi că nu are “atribuţii şi drepturi” de administrare a platformei de programare pentru vaccinarea anti-COVID.

Într-un comunicat, INSP aminteşte că platforma de programare la vaccinare este dezvoltată şi administrată de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Potrivit sursei citate, orice solicitare de blocare a programărilor este făcută de către DSPJ printr-o cerere adresată STS, în baza solicitărilor autorităţilor publice locale şi/sau a unităţilor sanitare.

“Centrele de vaccinare sunt organizate de către Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene şi sunt comunicate atât Institutului Naţional de Sănătate Publică, cât şi STS, pentru a le asigura funcţionalitatea”, afirmă INSP.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (29/05/2024)

Lansarea pre-vanzarilor la One Lake District Faza 2

CARBOCHIM S.A. (CBC) (29/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014