Update articol:

COVID-19 Sindicaliştii de la metrou solicită testarea salariaţilor Metrorex şi achiziţia materialelor de protecţie a personalului

Sindicaliştii de la Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM) solicită Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti să testeze salariaţii Metrorex “cu prioritate pe cei din linia întâi”, în condiţiile în care un angajat al Metrorex a fost confirmat pozitiv, marţi, cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat.

De asemenea, USLM solicită Ministerului Transporturilor să sprijine achiziţia în regim de urgenţă a materialelor de protecţie a personalului, “atât de importante şi necesare în această perioadă de epidemie”.

“S-a confirmat şi primul salariat Metrorex declarat pozitiv în urma testării. Din informaţiile pe care le avem colegul nostru este izolat şi nu este în stare gravă. Ii urăm însănătoşire grabnică”, se menţionează în comunicatul USLM.

Potrivit unui comunicat de presă al Metrorex, un controlor acces metrou la staţia Laminorului a fost confirmat pozitiv, marţi, cu noul coronavirus. Reprezentanţii Metrorex au precizat că, prin specificul funcţiei, angajatul nu are contact cu călătorii, ci are doar atribuţii de supraveghere.

De asemenea, reprezentanţii companiei au precizat că angajatul se afla în concediu medical din data de 20 martie din cauza altor probleme de sănătate.

Potrivit sursei citate de Agerpres, bărbatul este internat în spital, sub supraveghere.

În acest context, Metrorex recomandă călătorilor să folosească mijloacele de plată moderne, precum automatele de vândut cartele, dar şi plata cu cardul bancar contactless de tip Mastercard sau Visa direct la aparatele de acces, pentru diminuarea interacţiunii călătorilor cu bancnotele şi alte posibile surse de infectare.

Reprezentanţii Metrorex susţin că, în această perioadă, atât trenurile, cât şi staţiile, sunt dezinfectate intens cu soluţii inovatoare pentru împiedicarea răspândirii Covid-19. 

BVB | Știri BVB

DAFORA SA (DAFR) (09/12/2022)

Numire auditor financiar - auditare situatii financiare 2022-2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (09/12/2022)

Semnarea unui contract de investitie cu Dataware Consulting SRL

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (09/12/2022)

VAN la data 30 Noiembrie 2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (09/12/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (09/12/2022)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2022