Update articol:

Grecia trimite poliția în insule pentru a intensifica controalele; Insulele greceşti marcate cu roşu închis pe harta răspândirii COVID-19

https://pixabay.com/

Insulele de petrecere Mykonos și Ios ar putea fi închise, pe măsură ce ratele de infecție cu varianta Delta cresc în rândul tinerilor

 

Grecia a trimită unități de poliție în punctele fierbinți ale insulelor de vacanță, pe fondul unei răspândiri îngrijorătoare a variantelor de coronavirus, scrie The Guardian.

Autoritățile vor să consolideze prezența poliției pe insulele de petreceri, cum ar fi Mykonos și Ios, în condiţiile în care există preocupări că antreprenorii locali nu respectă măsurile de sănătate care vizează reducerea pandemiei. “Varianta Delta a însemnat că fiecare țară se confruntă cu al patrulea val acum și nu așa cum era de așteptat în noiembrie”, a declarat ministrul grec al turismului Haris Theoharis pentru Guardian. „În timp ce hotelurile și locurile de tip familial implementează protocoale de sănătate  cu sârguință, există mai multă aglomerație decât ne-am dori să vedem în baruri, în special în rândul tinerilor … așa că încercăm să ne asigurăm că este menținut un anumit echilibru”.

Grecia, Irlanda, Monaco intră în zona roşie (CNSU a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat)

 

186 de oameni ai legii au fost trimiși doar la Mykonos, față de cei 56 staționați acolo anul trecut.

Joi, încă 30 de polițiști, susținuți de oficiali de securitate și agenți sub acoperire, au fost trimiși la Ios, insula cicladică lungă de 11 mile, populară printre turiștii mai tineri, atrași de barurile, discotecile și cluburile sale rock.

Ministrul adjunct al Protecției Civile grecești, Nikos Hardalias, a declarat că Mykonos și Ios sunt „la un pas” ca autoritățile să impună restricții suplimentare și că situația de pe insulele Zakynthos, Tinos, Lefkada, Santorini, Paros și Rodos este, de asemenea, îngrijorătoare.

Insulele Greciei din sudul Mării Egee au fost marcate roșu închis pe harta Covid a Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, ceea ce înseamnă că toate călătoriile, cu excepția celor esențiale, către și dinspre regiune sunt descurajate. Grupul de 13 insule include Mykonos, Santorini și Rodos.

Ratele de infecție au crescut în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani – majoritatea testelor fiind asimptomatice într-o țară care, până în prezent, a înregistrat peste 485.000 de cazuri confirmate de coronavirus și aproape 13.000 de decese din cauza Covid-19. Spre deosebire de restul Europei, industria de vacanță a Greciei s-a descurcat relativ bine în cele 10 săptămâni de la deschiderea destinației populare, hotelierii raportând o creștere notabilă a rezervărilor de la turiştii  europeni și americani.

Turismul reprezintă aproape 25% din PIB-ul grecesc, cu unul din cinci locuri de muncă dependente de sector. În iunie, Banca Greciei a previzionat că va dura doi până la trei ani pentru ca vacanţele și cheltuielile să revină la nivelurile pre-pandemice, spunând că veniturile din acest an nu vor depăși 40% din cele din 2019, când câștigurile din industrie au atins un nivel istoric de 18 miliarde de euro.

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

CONPET SA (COTE) (23/09/2022)

Modificare Convocator AGOA 28/31.10.2022

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (23/09/2022)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 16 sept. - 23 sept. 2022

Turbo Long on Societatea Nationala de (RCSNGTL2) (23/09/2022)

Reluare tranzactionare - ora 14:30 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie