Update articol:

Credit Eximbank de 200 milioane de lei pentru CN Poșta Română

  • Lucian Bode: “Prin contractul semnat astăzi, Poșta Română este determinată să demareze un program major de investiții în modernizarea și digitalizarea activității”

 

Astăzi, la sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în prezența ministrului Lucian Bode s-a semnat contractul de creditare a CN Poșta Română pentru demararea, până la finalul acestui an, a primei etape a Planului de reabilitare, modernizare și digitalizare a serviciilor oferite clienților.

Creditul în valoare de 200 milioane de lei, obținut de la Eximbank, pe o perioadă de 12 ani, va fi folosit pentru derularea unor serii de investiții în modernizarea și digitalizarea CNPR. Aceste investiții au în vedere:
• automatizarea proceselor logistice prin înființarea noilor centre de tranzit/sortare de la București Nord și Cluj – în valoare de 31,5 mil. lei;
• crearea și implementarea unei arhitecturi de sistem de management digital integrat (hardware si software), necesară asigurării fluxurilor informaționale (ERP și a modulelor acestuia) – în valoare de 128,3 mil. lei;
• reabilitarea clădirilor-monumente istorice din Timișoara, Piatra Neamt, Oradea și Cluj și valorificarea acestora atât din punct de vedere comercial cât și cultural și istoric, împreună cu comunitățile cu care Poșta Română împarte acest patrimoniu – în valoare de 54,5 mil. lei

“Sunt convins că prin accesarea acestui credit, Poșta Română va intra într-o nouă eră a modernizării și a digitalizării. Acest lucru va face Poșta Română un competitor foarte puternic pe această piață a serviciilor poștale, în concordanță cu noile cerințele naționale și internaționale. Este extrem de necesar ca Poșta Română să devină și mai atractivă, să se modernizeze, să-și digitalizeze anumite procese tehnologice și să-și dezvolte noi produse. Este un mare angajator de pe piața forței de muncă și trebuie să pună accent și pe dezvoltarea condițiilor de muncă, pentru cei care fac parte din această Companie.
Avem o datorie față de toți cetățenii României să revitalizăm această companie emblematică care are toate șansele să-și consolideze poziția de lider de piață printr-un efort comun care să vizeze implementarea unor soluții pentru îmbunătățirea serviciilor oferite, pentru reducerea costurilor și generarea de venituri suplimentare. În aceste 11 luni de guvernare, după zece ani, s-a reușit achitarea tuturor sumele datorate bugetului de stat (130 milioane lei) si să se elibereze toate ipotecile aferente, ceea ce reprezintă o gură de oxigen pentru Poșta Română. Pe acest fundament sănătos, se poate începe un proces de construcție, de reclădire a unei companii care mult timp a fost ignorată și fără perspective clare de dezvoltare. Acesta este doar începutul unui program investițional amplu care are la bază o viziune strategică care se va întinde pe termen mediu și lung. Ne propunem ca în parteneriat cu instituții financiare și internaționale, prin asigurarea resurselor necesare, inclusiv prin analizarea posibilității finanțării unor proiecte inovative din PNRR, să asigurăm companiei românești toate condițiile pentru dezvoltare si eficientizare, obiectivul fiind creșterea calități serviciilor oferite către beneficiarii finali”, a declarat Lucian Bode.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

OMV Petrom si Complexul Energetic Oltenia investesc in energia fotovoltaica

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii