Update articol:

Credit Suisse, dată în judecată în SUA pentru tranzacţii comerciale legate de oligarhi ruşi

Un grup de persoane și entități au intentat o acțiune colectivă împotriva Credit Suisse (SIX:), susținând că banca elvețiană a indus în eroare investitorii cu privire la tranzacții comerciale legate de oligarhii ruși, a declarat firma de avocatură Pomerantz LLP, potrivit Reuters.

Credit Suisse nu a comentat când a fost contactată de Reuters.

Procesul, intentat la un tribunal districtual din New York, este în numele persoanelor și entităților care au achiziționat valori mobiliare Credit Suisse între 19 martie 2021 și 25 martie 2022, a spus Pomerantz într-un comunicat emis vineri seara.

„Plângerea susține că, pe parcursul perioadei respective, inculpații au făcut declarații false și înșelătoare cu privire la afacerile, operațiunile și politicile de conformitate ale companiei”, a spus Pomerantz în declarație.

Firma de avocatură a pretins deficiențe de raportare în legătură cu o tranzacție de securitizare. Ea a citat în declarația sa un articol Financial Times din februarie în care ziarul a raportat că Credit Suisse a securitizat un portofoliu de împrumuturi legate de iahturile și avioanele private ale celor mai bogați clienți ai săi, într-o utilizare neobișnuită a instrumentelor derivate pentru a descărca riscurile asociate cu împrumuturile către oligarhi și afaceriști ultrabogați.

Financial Times a spus că, după publicarea articolului său, Credit Suisse a declarat într-un comunicat că tranzacția „a avut prețuri în conformitate cu alte tranzacții cu risc semnificativ, a oferit condiții competitive de investiții și acoperire pentru clienții noștri investitori profesioniști, sporind în același timp flexibilitatea capitalului băncii.”

Procesul se referă, de asemenea, la o solicitare făcută de parlamentarii americani în martie pentru ca Credit Suisse să predea documente legate de finanțarea iahturilor și avioanelor private deținute de persoane potențial sancționate.

Pe 3 martie, Credit Suisse a declarat că nu au fost șterse date despre clienți în cadrul băncii când le-a cerut investitorilor să distrugă documentele legate de o tranzacție în noiembrie anul trecut, reacționând la un alt raport al Financial Times legat de oligarhi.

Credit Suisse a încetat să mai urmărească noi afaceri în Rusia după invazia Ucrainei din 24 februarie, a declarat banca elvețiană pe 28 martie într-un document intern văzut de Reuters.

Credit Suisse, care a raportat o pierdere în primul trimestru în această săptămână, a fost afectată de o serie de lovituri costisitoare și de o serie de cazuri juridice pe care le-a descris drept chestiuni moștenite.

 

BVB | Știri BVB