Update articol:

Creditorul de cripto Celsius solicită protecție împotriva falimentului

Compania de cripto Celsius a început procesul de depunere a cererii de protecție în caz de faliment, ​​după o lună de tulburări, potrivit CNBC.

Într-o declarație de miercuri, Celsius a spus că va căuta să-și stabilizeze afacerea prin restructurare într-un mod „care maximizează valoarea pentru toate părțile interesate”. Celsius a spus că are 167 de milioane de dolari în numerar la îndemână pentru a sprijini operațiunile.

„Aceasta este decizia corectă pentru comunitatea și compania noastră”, a declarat Alex Mashinsky, co-fondator și CEO al Celsius, într-un comunicat. „Sunt încrezător că, atunci când ne vom uita înapoi la istoria Celsius, vom vedea acesta ca un moment definitoriu, în care acționarea cu hotărâre și încredere a servit comunității și a întărit viitorul companiei.”

Compania cu sediul în Hoboken, New Jersey, a făcut valuri în presă în urmă cu o lună, după ce a înghețat conturile clienților, dând vina pe „condițiile extreme de piață”.

Anunţul de miercuri marchează cel mai recent faliment criptografic de profil, pe măsură ce prețurile scad.

Şi Voyager a cerut săptămâna trecută protecția împotriva falimentului, după ce a suferit pierderi din cauza expunerii la fondul speculativ Three Arrows Capital. Un judecător de la tribunalul de faliment din New York a înghețat activele rămase ale Three Arrows Capital săptămâna aceasta. Fondul este acum în proces de lichidare.

„Din păcate, acest lucru era de așteptat. Era anticipat. Totuși, nu oprește investigațiile noastre. Vom continua să investigăm compania și să lucrăm pentru a-și proteja clienții, chiar și prin insolvență”, a declarat Joseph Rotunda, director la Texas State Securities Board, despre declarația de faliment Celsius.

Celsius nu a răspuns imediat la cererea de comentarii a CNBC.

Compania are peste 100.000 de creditori, atât clienți, cât și contrapărți de creditare, potrivit documentului de faliment. Cea mai mare creanță negarantată este o creanță de 81 de milioane de dolari de la Fondul Pharos din Insulele Cayman. De asemenea, dosarul listează firma de tranzacționare a miliardarului CEO FTX, Sam Bankman-Fried, Alameda Research, drept creditor cu un împrumut negarantat de 12 milioane de dolari.

Celsius a fost unul dintre cei mai mari jucători din spațiul de creditare cripto cu peste 8 miliarde de dolari în împrumuturi pentru clienți și aproape 12 miliarde de dolari în active gestionate începând cu luna mai. Celsius a declarat că are 1,7 milioane de clienți în iunie.

Compania a fost dat în judecată săptămâna trecută de un fost manager de investiții care a susținut că Celsius nu a reușit să-și acopere riscul, a umflat artificial prețul propriei monede digitale și s-a angajat în activități care au echivalat cu fraudă. Șase autorități de reglementare de stat au lansat deja investigații asupra lui Celsius.

 

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021