Update articol:

Criptomoneda XRP a scăzut cu peste 24%, după acuzațiile autorității de supraveghere la adresa Ripple

https://www.coindesk.com/ https://www.coindesk.com/

Criptomoneda XRP a scăzut miercuri cu peste 24%, după ce Autoritatea de Supraveghere a pieței de capital din SUA (SEC) a acuzat firma de blockchain-uri Ripple că a efectuat tranzacţii cu instrumente financiare neînregistrate de 1,3 miliarde de dolari, transmite Reuters.

XRP, a treia cea mai mare criptomonedă în funcție de valoarea de piață, a scăzut până la 0,33 USD, cel mai slab nivel din ultima lună, după anunțul SEC, care acuză şi doi directori de la San Francisco ai Ripple de obţinerea unor cîştiguri personale de pe urma ofertei de instrumente financiare.

Ripple a respins acuzațiile, spunând că XRP este o monedă și nu trebuie să fie înregistrată ca un contract de investiții.

Autoritățile de reglementare financiară din întreaga lume se luptă încă cu modul de reglementare a Bitcoin, XRP și a criptomonedelor rivale. Piețele urmăresc îndeaproape evoluțiile de reglementare care ar putea determina dacă criptomonedele fac saltul de la o nișă la un activ de masă.

XRP, care evoluează adesea în tandem cu Bitcoin, a atins în noiembrie cel mai ridicat nivel după 2018. După declinul de miercuri, valoarea XRP a pierdut jumătate din valoare, de la începutul lunii decembrie. Bitcoin a scăzut cu 1,5%, la 23.477,19 dolari pe unitate.

 

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (02/06/2023)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 22 mai - 31 mai 2023

VRANCART SA (VNC) (31/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF HOTELURI SA (CAOR) (31/05/2023)

Act aditional promisiune bilaterala vanzare cumparare Eurohotel Baia Mare