Update articol:

Criptomonedele scad, bitcoinul – cu 7% și eterul cu 8%, în ultimele 24 de ore

criptomonede bitcoin xtb investitii monede virtuale
  • Bitcoin a scăzut cu peste 7% în ultimele 24 de ore, iar eterul a scăzut cu peste 8%, potrivit CoinDesk.

  • Aproximativ 147 de miliarde de dolari au fost șterse de pe întreaga piață a criptomonedelor în ultimele 24 de ore, potrivit Coinmarketcap.com

  • Scăderea a venit după pierderile de pe Wall Street de joi, cu Nasdaq-ul în scădere cu aproape 5% în această săptămână, iar S&P 500 în a treia săptămână consecutivă de pierderi.

 

Prețul Bitcoin a scăzut drastic joi seara, la fel şi prețul eterului, ștergând aproape 150 de miliarde de dolari de pe piața cripto, potrivit CNBC. Astfel, Bitcoin a scăzut cu peste 7% în ultimele 24 de ore și se tranzacționa la 38.5774 USD începând cu ora 23:19. ET, conform datelor CoinDesk.

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizarea pieței, a scăzut cu 8% în ultimele 24 de ore. Se tranzacționa la 2.860 USD începând cu ora 23:20. ET, după ce a scăzut până la 2.809,51 USD în ultimele 24 de ore, potrivit CoinDesk.

Aproximativ 147 de miliarde de dolari au fost șterse de pe întreaga piață a criptomonedelor în ultimele 24 de ore, potrivit Coinmarketcap.com

Scăderile criptomonedelor urmează pierderilor de pe Wall Street de joi. Nasdaq a scăzut cu aproape 5% în această săptămână, iar S&P 500 este la a treia săptămână consecutivă de pierderi.

Pe măsură ce randamentul pe 10 ani al Trezoreriei SUA a crescut la începutul acestei săptămâni, creșterea ratelor dobânzilor i-a determinat pe investitori să renunțe la pozițiile în active mai riscante. Randamentele se deplasează opus prețurilor. Rezerva Federală a indicat, de asemenea, că intenționează să înceapă să își reducă bilanțul, şi are în vedere încetinirea ritmului achizițiilor sale de active și creșterea ratelor dobânzilor.

Unii experți avertizează că piața cripto s-ar putea îndrepta către o scădere în curând, deoarece un control sporit de reglementare și fluctuațiile intense ale prețurilor au diminuat perspectivele bitcoin. Autoritățile de reglementare vor să acţioneze asupra criptomonedelor. China interzice complet toate activitățile legate de criptomonede, iar autoritățile americane pun, de asemenea, restricții asupra anumitor aspecte ale pieței.

Într-o notă de joi, analistul senior de piață de la Oanda, Edward Moya, a spus că bitcoinul ar putea scădea sub 40.000 de dolari, deoarece banca centrală a Rusiei a propus interzicerea utilizării și extragerii de criptomonede pe teritoriul Rusiei, susținând că moneda digitală prezintă un risc pentru „stabilitatea financiară și suveranitatea politicii monetare”.  Rusia este printre primele trei țări pentru minerit de bitcoin, a menționat el.

Rusia propune interzicerea utilizării și extragerii criptomonedelor

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)