Update articol:

Cristian Diaconescu: Am încredere în maturitatea politică a PNL; sunt sigur că va găsi o rezolvare a crizei guvernamentale

Foto Facebook

Partidul Mişcarea Populară este alături de Partidul Naţional Liberal şi are încredere în maturitatea politică a liberalilor că vor găsi o rezolvare a crizei guvernamentale, a declarat, sâmbătă, preşedintele PMP, Cristian Diaconescu.

“În sală m-am întâlnit cu mulţi foşti colegi cu care în trecut am avut plăcerea şi onoarea să colaborez atât din punct de vedere instituţional, cât şi din punct de vedere politic. Împreună cu mulţi dintre dumneavoastră am reuşit să lucrăm la consolidarea parcursului european şi euroatlantic al României, dar şi la întărirea rolului strategic al României în regiune. Sunteţi astăzi în faţa unor decizii hotărâtoare, dar mult mai importat este ce se va întâmpla mâine. În general, politicienii speră ca această zi în care sunteţi astăzi să nu vină niciodată. România este acum parte a familiei occidentale, are cele mai puternice garanţii de securitate din istoria sa. Weber şi Lopez s-au adresat către dumneavoastră, dar vă asigur că ceea ce se întâmplă aici este urmărit de marile capitale occidentale, care în acest moment sunt adevăraţii noştri parteneri”, le-a transmis Cristian Diaconescu delegaţilor la Congresul PNL, potrivit Agerpres.

El a spus că este nevoie de o reformă a societăţii spre o modernizare continuă, iar PNL are o responsabilitate şi din acest punct de vedere.

“Este nevoie de o Românie modernă, în care nu au loc hoţia şi prostia. Partidul Mişcarea Populară este alături de Partidul Naţional Liberal. În familia popularilor europeni avem o colaborare foarte bună, inclusiv cu UDMR, atât în ceea ce priveşte dialogul politic, cât şi în legătură cu implementarea proiectelor decise de familia creştin-populară. Şi noi şi dumneavoastră avem datoria să întărim dreapta, mai ales în aceşti ani când avem o expansiune a extremismului de tot felul. Avem datoria să consolidăm statul de drept, să facem reformele necesare astfel încât să aducem bunăstarea dorită de români”, a adăugat Cristian Diaconescu.

Liderul PMP le-a mai transmis liberalilor să aibă înţelepciunea de a lua deciziile la aşteptările societăţii, adăugând că are încredere că PNL va găsi o rezolvare a crizei guvernamentale.

“Respectând principiile şi valorile doctrinei marii familiei populare, putem fi parteneri cu acei politicieni care îşi doresc o Românie respectată. Astăzi vă găsiţi într-un moment important şi vreau să vă urez mult succes. Vă doresc să aveţi înţelepciunea să luaţi acele decizii care să arate întregii Românii faptul că aţi înţeles care sunt aşteptările unei societăţi care îşi doreşte o viaţă liberă. Am încredere în maturitatea politică a PNL şi sunt sigur că veţi găsi o rezolvare a crizei guvernamentale. România are nevoie de un guvern puternic şi determinat, care să poată face faţă provocărilor interne şi internaţionale. Acum, când avem o şansă istorică să modernizăm România, este nevoie de profesionalism, maturitate politică şi implicarea acelor oameni de stat pe care şi partidul dumneavoastră cu onoare îi pune în serviciul României. Vreau să cred că veţi găsi formula optimă pentru ca ţara să se poată dezvolta, într-un cuvânt să facem modernizarea pe care ne-o dorim”, a conchis Diaconescu.