Update articol:

Cristian Ghinea: „Nu discutăm cu PSD. Dacă PNL și UDMR nu vor refacerea coaliției, mergem în Parlament cu guvern USR”

USR va merge la votul din Parlament cu un guvern monocolor USR, dacă PNL și UDMR nu vor vrea refacerea coaliției de guvernare precedente, spune fostul ministru Cristian Ghinea, la Digi24.

Acesta a declarat: „Dacă PNL și UDMR nu doresc să refacem coaliția, mergem cu o propunere de guvern în Parlament și atunci trebuie să explice populației PNL și PSD de ce refuză instalarea unui guvern legitim în Parlament.

În opinia mea, și vă spun că e în opinia mea pentru că nu am apucat să terminăm discuțiile din Biroul Național, sunt două scenarii de lucru – refacerea coaliției cu PNL și UDMR și premierul desemnat asta va încerca în zilele următoare, dacă PNL și UDMR nu doresc să refacem coaliția, atunci suntem gata să mergem cu o propunere de guvern în Parlament și atunci trebuie să explice populației PNL și PSD de ce refuză instalarea unui guvern legitim în Parlament.

Repet, doar dacă nu se reface coaliția, atunci planul nostrul, planul B este să mergem cu o formulă de guvern, un guvern suplu, cu un număr redus de ministere, un guvern care să-și asume ieșirea din criză și reforme și atunci ne prezentăm în Parlament și rămâne ca Parlamentul să decidă.

Reamintesc un episod amuzant acum, retrospectiv vorbind, în februarie în acest an, când am prezentat PNRR în Parlament, domnul Ciolacu mi-a spus, citez: «Domnule ministru, transmiteți domnilor Barna și Cioloș că PSD este gata să susțină un guvern minoritar USR». Nu știu dacă a vorbit serios sau nu, dar toate posibilitățile sunt deschise, noi nu avem negocieri cu PSD”, a spus Ghinea.

Ghinea: USR, dispus să renunțe la unele ministere la eventualele negocieri cu PNL și UDMR. Suntem conștienți că acum avem premierul

BVB | Știri BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (27/10/2021)

Completare ordine de zi AGAE 15/16 noiembrie 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (27/10/2021)

Raport conform art. 108 din Legea 24/2017 (R)

BIOFARM S.A. (BIO) (27/10/2021)

Desfasurare AGA in contextul SARS-CoV-2

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (27/10/2021)

Act aditional cf. art. 234 lit. i Reg. 5 din 2018- ELCEN Bucuresti