Update articol:
DREPTUL LA REPLICĂ, după acuzațiile ministrului Economiei că la ”Centrul Național de Învățământ Turistic”, salariul mediu este de ~19.500 lei pe lună, iar activitatea este zero

Cristian PETRESCU, CNIT: Declarațiile despre CNIT, dezinformări demne de Radio Erevan

Cristian PETRESCU, directorul general CNIT, susține că declarațiile ministrului Economiei Claudiu Năsui despre ”Centrul Național de Învățământ Turistic” sunt “dezinformări demne de Radio Erevan”.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat că într-o companie aflată în portofoliul Ministerului Economiei – ”Centrul Național de Învățământ Turistic” – salariile sunt uriaşe, dar activitate nu există.

Cristian PETRESCU a transmis urmatorul drept la replica: “Povestea postată de Claudiu Năsui, actualul ministru al Economiei legată de Centrul Național de Învățământ Turistic (CNIT), preluată de presă în ultimele 2 zile, merită să fie demontată, pentru că este fix ca la Radio Erevan.

Afirmă dl. Năsui: CNIT nu a organizat cursuri înainte de 2017. Normal, pentru că anterior anului 2017 Compania nu era Centrul Național de Învățământ Turistic, ci Compania de Investiții în Turism. Nicio legătură cu școala. Abia în 2017 a redevenit, după o pauză de 8 ani, o companie de stat cu atribuții de școală de turism.

Eu am preluat mandatul de conducere a CNIT abia în februarie 2020, în debutul pandemiei iar acum sunt în derulare două proiecte europene, în care sunt formate 250 de persoane (de 10 ori mai mult decât în perioada anterioară). În plus, suntem în evaluare cu un alt proiect european, în care vom forma, pe competențe digitale, încă 150 de angajați în turism.

Afirmă bombastic dl. Năsui că valoarea salariului mediu al salariaților în cadrul CNIT este de 19.500 lei !!?!! Nu, domnule ministru, nu este de 19.500 lei cum susțineti în postarea preluată ca o gălușcă de toată presa, ci muuuuuult mai mică. Sunt salariați care au minimul pe economie, adică 1.800 de lei in mână. Ba chiar și pe acelea le-am redus, prin repartizarea salariaților pe proiecte, deci plătite din fonduri europene. Anexez ultimul stat de plată al societății, pentru o corectă informare.

Încă din perioada 1998 – 2002 CNIT se află în asociere cu două societăți private, iar sumele totale din buget aferente salariilor se referă la un număr de aproximativ 65 de angajați (totali ai asocierilor, inclusiv cei aparținând celor doua societăți private) și nu la cei doar 14 ce aparțineau și erau platiți de CNIT în 2019. Ați împărțit un buget de salarii al asocierii la 14 salariați în loc de 65 și e normal că v-au rezultat sume abracadabrante, menite să inflameze bunul simț al românului.

Toți acești salariați ai CNIT (pe lângă programele de formare pe care le derulează) au grijă ca bunurile din proprietatea statului, două hoteluri, trei restaurante, baza de agrement și 66.000 mp în nordul Bucureștiului, în valoare de peste 46 de milioane de euro, să fie exploatate așa cum trebuie de către asociații privați, tocmai ca să aducă venituri statului, adică românilor.

Era de ajuns o întrevedere în care să primiți explicațiile legate de ce realizează CNIT și salariații săi și ați fi înțeles situația reală. Nu știu cine v-a “servit” aceste cifre și informații, eu l-aș da afară pentru dezinformarea pe care v-ați asumat-o.

Așadar, postarea Dvs. este doar o poCNIToare, o fumigenă pentru presă, ca la Radio Erevan: nu stăteau ci munceau, nu câștigau mult ci puțin și nu mâncau banii românilor ci le aduceau profit.”

 

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023