Update articol:

Cristian Vasilcoiu, fostul consilier al Liei Olguța Vasilescu: “Am înaintat Guvernului plângerea prealabilă necesară intentării unui proces colectiv, pentru a obliga Executivul să dubleze alocaţiile de stat pentru copii”

Fostul consilier al Liei Olguța Vasilescu, Cristian Vasilcoiu, a înaintat Guvernului o plângere prealabilă în legătură cu dublarea alocațiilor pentru copii.

Acesta a scris pe Facebook: “Am înaintat, astăzi, Guvernului plângerea prealabilă necesară intentării unui PROCES COLECTIV, pentru a obliga Executivul să respecte legea și să DUBLEZE ALOCAȚIILE de stat pentru copii.
Așa cum am promis, nu ne lăsăm!
Părinții interesați să adere la procesul colectiv îl pot contacta pe avocatul Florin Pascu pe adresa de mail avocatflorinpascu@yahoo.com.
Vom cere în instanță ca prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor Florin Cîţu și ministrul Muncii Violeta Alexandru să răspundă în solidar, adică personal, pe motiv că nu au respectat legea!”

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat că Guvernul analizează varianta creşterii alocaţiilor, însă a arătat că nu va fi vorba de o dublare imediată a acestora, deoarece nu există resursele financiare necesare.

“Vom găsi o soluţie împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanţelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar nu la dublarea imediată pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile. (…) Obiectivul nostru este ca în maxim două săptămâni să adoptăm această soluţie”, a spus Orban, citat de Agerpres.

Curtea Constituţională a României a decis miercuri că legea care anula OUG 2/2020, prin care era amânată până la 1 august dublarea alocaţiilor acordate copiilor, este constituţională.

Este vorba de o lege adoptată în Parlament, prin care a fost respinsă OUG 2/2020 adoptată la începutul anului de către Guvern, act normativ care amâna, de la 1 februarie la 1 august, intrarea în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii. 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)