Update articol:

Cristina Prună: Nu liberalizarea a generat acest tsunami al creşterilor de preţ la energie, ci lipsa cronică de investiţii

Cristina Prună Cristina Pruna, deputat USR

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Cristina Prună a afirmat, marţi seară, că ”nu liberalizarea a generat acest tsunami al creşterilor de preţ (n.n. din energie), ci lipsa cronică de investiţii”. 

”Vechii politicieni dau vina pe USR PLUS pentru creşterile de preţuri din energie, deşi ei au controlat sistemul în ultimii 30 de ani (…) Nu liberalizarea a generat acest tsunami al creşterilor de preţ, ci lipsa cronică de investiţii, capacităţile de producţie învechite, deficitul de producţie în raport cu cererea. Multe companii de stat din energie au fost căpuşate de toţi cei care au fost la guvernare în ultimii 30 de ani. La asta se adaugă şi modul pe genunchi în care a fost făcută liberalizarea şi am spus-o şi la momentul respectiv”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Cristina Prună.

Aceasta acuză Guvernul de nepăsare sau incompetenţă, potrivit news.ro.

”Că #EchipaCastigatoare are 10 miliarde de euro la dispoziţie pentru investiţii în sectorul energetic, dar nu e în stare sa facă un cadru pentru Fondul de Modernizare, asta e altceva, dar nu are legătură cu liberalizarea, ci cu nepăsarea sau incompetenţa. 10 miliarde de euro pentru sectorul energetic prin Fondul de Modernizare = 10 miliarde de euro prin PNDL3, doar că primii sunt bani europeni, monitorizaţi. Aţi auzit ministrul Energiei din ”echipacastigatoare” să se lupte pentru investiţii în sectorul energetic aşa cum a tras cu dinţii de PNDL3”, a mai afirmat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Anterior, într-o altă postare pe Facebook, Prună a afirmat că situaţia preţurilor crescute nu este rezultatul unui context de moment.

”Parlamentul chiar a votat constituirea unei comisii de anchetă care să investigheze sursa acestor creşteri de preţuri. Trebuie să fim însă realişti – nicio comisie de anchetă nu va face ca preţurile la energie să devină mai mici peste noapte. Realitatea este că aceste creşteri de preţuri sunt rezultatul tărăgănării unor proiecte cheie şi a lipsei cronice de investiţii în sectorul energetic. Fără investiţii noi în energie cu emisii reduse de carbon România va pierde timp, bani, iar consumatorii români vor achita din buzunar ineficienţa anumitor companii din sector”, a mai scris Prună.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/10/2023)

Emisiunea de Obligatiuni din data de 2 octombrie 2023

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Disponibilitate inregistrare teleconferinta rezultate S1 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (02/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

LION CAPITAL S.A. (LION) (02/10/2023)

Schimbari in conducerea emitentului

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Hotarari AGOA&AGEA din data de 29.09.2023