Update articol:

Cristina Prună (USR): Senatul a adoptat în unanimitate inițiativa prin care candidații pentru Consiliul de Supraveghere al ANRE trebuie să fie audiați în Parlament

Sursa foto - Facebook Sursa foto - Facebook

Senatul a adoptat în unanimitate inițiativa prin care candidații pentru Consiliul de Supraveghere al ANRE trebuie să fie audiați în Parlament, anunță deputatul USR Cristina Prună.

În prezent nu există o procedură obligatorie pentru acordarea avizului candidaților pentru Comitetul de Reglementare al ANRE. Conform noii prevederi, candidații urmează să fie audiați de trei comisii, după cum urmează:
– Comisia pentru Industrii si Servicii din Camera Deputaților
– Comisia economica, industrii și servicii din Senat
– Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senat

“Audierea în parlament a candidaților pentru Comitetul de Reglementare al ANRE este o procedură absolut firească ce trebuie derulată. Am văzut de-a lungul timpului ce înseamnă să ajungă oameni nepregătiți sau cu agende ascunse în aceste funcții. Oameni precum Alexandru Stănescu sau Iulian Iancu de la PSD. Deciziile luate de comitetul de reglementare al ANRE au o influență directă asupra facturilor pe care oamenii le plătesc la energie. Românii merită un minim respect, iar parlamentul trebuie să țină aceste interviuri de numire astfel încât competența sau lipsa de profesionalism ale celor care vor ocupa aceste funcții să fie cunoscută de toată lumea”, a declarat deputata Cristina Prună, inițiatoarea proiectului.

Senatul este camera decizională, astfel proiectul urmează să fie trimis către Președinte în vederea promulgării.