Update articol:

Criza energetică: Un oficial german de top se oferă să se șteargă cu o cârpă umedă în loc să facă un duș

Prim-ministrul statului federal german Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann (Partidul Verzilor), încălzește doar o cameră din casă și se șterge cu o cârpă umedă în loc de duș,  ca parte a economisirii energiei electrice și gazului.

„De obicei încălzim doar o cameră din casă”, a spus el. „Este și mai sănătos dacă nu ai aceeași temperatură peste tot în casă”. De asemenea, nu trebuie să faci duș tot timpul. „Chiar și laveta este o invenție utilă”, a spus  Kretschmann pentru Südwest Presse. Potrivit politicianului, astfel poți să nu mai „faci duș în mod constant”.

Krechman a remarcat că, prin propriul său exemplu, el arată posibilitățile de a economisi cât mai multă energie: “Am o mașină electrică, am un panou solar uriaș pe acoperiș”.  El își încălzește 70% din apă cu energie solară de 25 de ani și a comandat și un sistem de încălzire pe peleți.

Totuși, politicianul Verde a identificat un punct slab: „Mai am loc de îmbunătățiri când vine vorba de reducerea consumului de carne”.

În interviul pentru Südwest Presse, Kretschmann a mai cerut companiilor din țară să fie mai atente atunci când au de-a face cu China și să acorde mai multă atenție altor piețe de vânzare: „Trebuie să devenim mai independenți de China”. De ani de zile a militat pentru ca companiile să se concentreze mai mult pe India. “Va trebui să continuăm comerțul cu state care nu sunt democratice. Dar nu trebuie să ne facem dependente de ele”, a spus oficialul german.

Potrivit ultimelor cifre ale Oficiului de Stat de Statistică, relațiile comerciale dintre Baden-Württemberg și China au crescut semnificativ în ultimele decenii. În 2021, țara asiatică a fost unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai Baden-Württemberg.

În prezent, în Germania se prognozează o prăbușire energetică în timpul iernii din cauza unei posibile opriri a furnizării de gaze rusești. Ministrul Economiei, Robert Habek , și șeful Agenției Federale pentru Rețea, Klaus Müller, au îndemnat în repetate rânduri cetățenii țării să-și reducă consumul de energie electrică.

 

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (28/11/2022)

Completarea Convocatorului AGEA, convocata pentru data de 15/16 decembrie 2022

SOCEP S.A. (SOCP) (28/11/2022)

Plata dividend conform Hotarare AGOA 27.09.2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (28/11/2022)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 21-25.11.2022

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (28/11/2022)

Convocare reuniune Consiliu de Administratie 7 decembrie 2022

MedLife S.A. (M) (28/11/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 21 -25 noiembrie 2022