Update articol:

Criza ucraineană: Americanii nu exclud sesizarea Consiliului de Securitate al ONU

rusia-sua

Dacă Rusia alege să escaladeze criza legată de Ucraina, Statele Unite ar putea sesiza Consiliul de Securitate al ONU, au declarat vineri mai mulţi oficiali americani, subliniind că favorizează în continuare o soluţionare diplomatică în acest dosar, transmite AFP, potrivit Agerpres.

“Dacă Rusia acţionează, nu vom ezita să căutăm un răspuns adecvat în cadrul Consiliului şi să apărăm principiile Cartei Naţiunilor Unite”, a declarat jurnaliştilor unul dintre aceşti oficiali, sub protecţia anonimatului.

“Toate opţiunile de răspuns ale Consiliului de Securitate sunt pe masă şi le discutăm la New York cu alţi membri ai Consiliului de Securitate şi cu parteneri”, a adăugat el.”Ne gândim la momentul potrivit pentru a ridica problema în Consiliu”, a spus oficialul american.

“Dacă Rusia creşte şi mai mult tensiunea pentru a atinge chiar miezul principiilor şi angajamentelor pe care toate statele le-au asumat prin Carta ONU, (…) va exista, evident, o oportunitate de discuţii în Consiliul de Securitate al ONU”, a adăugat un alt oficial american, tot sub condiţia anonimatului, în cadrul aceleiaşi discuţii cu presa.

“Consiliul de Securitate al ONU va fi un loc în care puteţi vedea o dezbatere publică între Statele Unite şi Rusia în cazul în care (ruşii) vor alege calea escaladării, asta este foarte clar”, a spus el. Dar “am prefera mult mai mult, şi cred că aliaţii noştri au vorbit cu o singură voce despre aceasta, o cale diplomatică” de a rezolva această criză dintre Occident şi Rusia legată de Ucraina, a mai spus oficialul american.

Până în prezent, ONU nu s-a exprimat cu privire la conflictul dintre Moscova şi Washington, doi membri permanenţi şi cu drept de veto în Consiliul de Securitate. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut puţine comentarii cu privire la aceste tensiuni, iar în Consiliul de Securitate niciunul dintre cei 15 membri nu a solicitat până acum o reuniune pe tema crizei ucrainene.

BVB | Știri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (19/01/2022)

Deschiderea a doua noi restaurante

CARBOCHIM S.A. (CBC) (19/01/2022)

Hotarari AGA E 05.01.2022- Versiune in limba engleza

IAR SA Brasov (IARV) (19/01/2022)

Convocare AGAO 23.02.2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/01/2022)

Informare asupra Bugetului de venituri si Cheltuieli pentru anul 2022