Update articol:
Visual Capitalist

Cum sunt conectate cele mai mari 50 de companii din SUA

www.visualcapitalist.com www.visualcapitalist.com

Pentru orice mare corporație, Consiliul de Administrație joacă un rol crucial în guvernanța corporativă. Ales de acționarii companiei, Consiliul este menit să reprezinte interesele acționarilor – îl angajează pe CEO, stabilește obiective strategice, aprobă bugetele anuale și are responsabilitate în faţa acționarilor cu privire la performanța organizației.
Potrivit lui Jeff Desjardins de la Visual Capitalist, nu este deloc uşor să-i găseşti pe acei membrii ai Consiliului de conducere capabili și cu experiență pentru a administra corporații de miliarde de dolari.
Pentru a avea un candidat calificat, o opțiune este să angajezi pe cineva cu experiență şi care deja lucrează într-un Consiliu al unei mari corporaţii. Pentru că vorbim despre o muncă part-time, candidaţii pot fi în mai multe Consilii în acelaşi timp.
Visual Capitalist prezintă date (vezi foto)  care arată o suprapunere a board-urilor celor mai importante 50 de companii din Statele Unite. Acestea arată că 78% dintre companiile cu valoare de mai multe miliarde de dolari au cel puțin o legătură din punct de vedere al membrilor board-ului cu o altă companie din listă.

COMPANIILE CELE MAI CONECTATE

3M (7 conexiuni)

Bordul 3M are 12 membri, printre care se numără directorii generali pensionați de la Kroger și UPS și actualul director financiar al Microsoft.
În ceea ce privește membrii Consiliului de Administrație în comun cu alte firme, există șapte persoane aflate în consiliul 3M, care au o conexiune cu una dintre celelalte 50 de companii mari, printre care: Boeing, Coca-Cola, AbbVie, Proctor & Gamble, Amgen, Chevron și IBM.

Boeing (6 conexiuni)

Consiliul de administrație al Boeing are 13 membri, printre care se numără directorul executiv și președintele Amgen și fostul șef al Statului Major al lui Ronald Reagan (Kenneth Duberstein). Fostul CEO al Allstate și fostul CEO al Continental Airlines sunt de asemenea în board.
Are șase conexiuni cu alte companii mari din SUA, printre care: 3M, AbbVie, Amgen, Johnson & Johnson, S. Bancorp și AT & T.

Amgen (6 conexiuni)

Marea companie biofarmaceutică are 13 membri în Consiliul său de Administrație, inclusiv pe directorul executiv și președintele Phillips 66, fostul CEO al Mattel și fostul director financiar al Walmart.
În total, sunt șase persoane care lucrează şi în alte consilii: 3M, United Technologies, Apple, Boeing, Chevron și McDonald’s.

Alte companii foarte conectate sunt Walt Disney, Apple, Chevron, Exxon Mobil, IBM și Procter & Gamble – fiecare are cinci membri ai Consiliului, care servesc şi pentru alte corporaţii din top  50.

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (27/02/2024)

Teleconferinta rezultate financiare preliminare 2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/02/2024)

Disponibilitate Raport Rezultate Financiare Preliminare 2023

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (27/02/2024)

Disponibilitate raport rezultate financiare preliminare 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (27/02/2024)

Demersuri vanzare actiuni Biroul de Investitii Regional Oltenia IFN S.A.