Update articol:

Cumpărată de curând de Dragoş Bîlteanu, Electromontaj, principalul furnizor al Transelectrica, elaborează o strategie de expansiune a activității principale, cel puțin până la nivelul dublării cifrei de afaceri

* În iulie, H4L Development SA a cumpărat 50,6% din acțiunile Electromontaj, principalul furnizor de servicii și produse al Transelectrica

Administrarea activelor imobiliare are rol secundar în strategia companiei, fiind limitată că pondere într-un scenariu foarte optimist, la maxim 10% din cifra de afaceri.

(Dumitru CORDUNEANU, CEO Electromontaj) 

 

Compania H4L Development SA, controlată indirect de omul de afaceri Dragoş Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat-Crișana, a cumpărat, în luna iulie, 50,6% din acțiunile Electromontaj, principalul furnizor de servicii și produse al Transelectrica, potrivit domnului Dumitru CORDUNEANU, CEO Electromontaj SA.

Domnia sa ne-a spus că Electromontaj SA este principalul furnizor de servicii și produse al Transelectrica SA în ceea ce privește construcția de linii de înalta tensiune. Compania exportă produse și servicii și pe alte piețe, fiind furnizor tradițional pentru companiile echivalente ale Transelectrica din Cipru, Iordania, EAU, etc., iar în această perioada vizează accederea în piețe similare din Africa de Est și UE.

Potrivit domnului Corduneanu, compania are capacitatea de a produce “in house” toate componentele unei linii electrice complete prin intermediul fabricilor proprii, deține una dintre cele mai mari stații de testare și încercare a stâlpilor și prototipurilor de stâlpi din lume și deține peste 35% din acțiunile furnizorului de cabluri și conductori Iproeb SA, listat pe segmentul AeRO al BVB.

Dumitru CORDUNEANU ne-a declarat: “Electromontaj SA este în plin proces de elaborare a unei strategii de expansiune a activității principale, cel puțin până la nivelul dublării cifrei de afaceri. Creșterea va fi bazată pe programul de investiții al Transelectrica și pe o politică mai agresivă în zona est europeană, unde este cel mai mare constructor de linii electrice, și va fi susținută de înființarea de noi locuri de muncă ce se vor adresa muncitorilor români întorși în țară datorită pandemiei.

La nivelul infrastructurii rutiere și feroviare cât și a construcțiilor civile, Electromontaj, prin subsidiară Emfor Montaj SA, are în vedere o creștere și mai agresivă a afacerii, prin participarea la licitațiile naționale în domeniile respective. prin diversificarea activităților de construcții civile, susținute și acestea de crearea unui număr semnificativ de noi locuri de muncă”.

Electromontaj SA și subsidiara Emfor Montaj SA au împreună în acest moment peste 1.150 de salariați și directori.

Dumitru CORDUNEANU ne-a mai spus: “Activitatea de administrare a activelor proprii va rămâne limitată la optimă lor gestionare, în strânsă legătură cu mărimea și calitatea acestora.

Administrarea activelor imobiliare are rol secundar în strategia companiei, fiind limitată că pondere într-un scenariu foarte optimist, la maxim 10% din cifra de afaceri. Compania are un proiect elaborat acum doi ani și va dezvolta un ansamblu rezidențial mic pe unul din puținele terenuri cu potențial imobiliar ridicat din centrul Capitalei și vizează valorificarea prin închiriere a fostelor baze de lucrări aflate în conservare.

Anul trecut, Electromontaj a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 238 milioane de lei și un profit net de 404.459 lei, potrivit risco.

Acţionarii  H4L Development SA sunt: BÎLTEANU CRISTINA-ANICA – 15%, IONEANU LIVIU-DORIN – 0,0002%, BÎLTEANU IONUŢ-DRAGOŞ – 0,0002%, BÎLTEANU DRAGOŞ-GEORGE – 15% , BG CONSULT INVEST SRL -70%. 

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (06/12/2022)

Contestare Decizie Consiliul Concurentei

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (06/12/2022)

Disponibilitate vot electronic AGEA 12.12.2022

ANTIBIOTICE S.A. (ATB) (06/12/2022)

Ziua Investitorului - 14.12.2022

AEROSTAR S.A. (ARS) (06/12/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014