Update articol:

Curtea de Apel București a respins, pentru a doua oară, cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF de retragere a autorizației asiguratorului

tribunal, proces, justitie sursa Pixabay

Curtea de Apel București a respins, azi, pentru a doua oară, cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF de retragere a autorizației asiguratorului.

Azi, instanța a decis: “Respinge cererea de suspendare ca neîntemeiată. Cu recurs în 5 zile de la comunicare, calea de atac urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti.”

Luni, tot Curtea de Apel a dat acelasi verdict, intr-un alt dosar cu acelasi subiect initiat tot de Euroins.

Recent, Euroins Insurance Group (EIG) a demarat procedura legală de suspendare şi anulare a deciziei Autorităţii de Supraveghere din 17 martie 2023 de revocare a licenţei de funcţionare a Euroins România prin depunerea unei cereri la Curtea de Apel Bucureşti.

Totodată, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a formulat cererea de faliment pe numele Euroins România.

“Acţiunea în justiţie a fost unul dintre demersurile întreprinse de acţionarii Euroins România pentru a revoca decizia ASF. În plus, Eurohold şi BERD, acţionari ai EIG, au înaintat deja Guvernului, Parlamentului, ASF şi FGA o propunere concretă pentru a rezolva criza de pe piaţa RCA, declanşată de închiderea uneia dintre companiile cheie şi care afectează 2,7 milioane de asiguraţi RCA”, a menţionat asiguratorul în comunicatul recent.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis în data de 17 martie să retragă autorizaţia de funcţionare a societăţii Euroins România, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/10/2023)

Emisiunea de Obligatiuni din data de 2 octombrie 2023

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Disponibilitate inregistrare teleconferinta rezultate S1 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (02/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

LION CAPITAL S.A. (LION) (02/10/2023)

Schimbari in conducerea emitentului

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Hotarari AGOA&AGEA din data de 29.09.2023