Update articol:

Daimler îşi reduce activitatea, din cauza deficitului global de semiconductori

Daimler

Mii de angajaţi ai grupului german Daimler AG vor avea programul de muncă redus din cauza deficitului de cipuri pentru industria auto, au declarat pentru DPA surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit Agerpres.

Printre cei afectaţi sunt angajaţii de la fabricile Mercedes din Rastatt, în sud-vestul Germaniei, şi din Bremen, în nord-vestul ţării. Site-ul german Focus Online informa că ar putea fi afectaţi 18.500 de angajaţi din Germania.

Oficialii Daimler au precizat pentru DPA că intenţionează să reducă programul de muncă la ambele uzine începând de vineri şi până la finalul săptămânii viitoare.

La Bremen lucrează peste 12.000 de angajaţi, iar la Rastatt aproximativ 6.500 de angajaţi. Sunt exceptaţi de la aceste măsuri angajaţii care lucrează la “proiecte strategice”.

La începutul anului angajaţii de la cele două fabrici şi cei de la uzina Daimler din Kecskemet, Ungaria, au avut program de muncă redus tot din cauza deficitului de cipuri pentru industria auto.

Oficialii Daimler au descris actuala situaţie ca fiind volatilă dar nu au făcut comentarii suplimentare privind noi măsuri de reducere a producţiei.

Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinaţii de factori. Producătorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut şi au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condiţiile în care oamenii au fost obligaţi să stea în acasă, ceea ce a condus la creşterea vânzărilor de laptopuri şi console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

BVBStiri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (12/05/2021)

Teleconferinta de prezentare a rezultatelor financiare la T1 2021

UCM RESITA S.A. (UCM) (12/05/2021)

Convocare AGAO 16.06.2021

CONPET SA (COTE) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

MedLife S.A. (M) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/05/2021)

Conferinta telefonica investitori de retail Rezultate financiare Tr. I 2021